Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Проводяться роботи по благоустрою кладовищ

До поминальних днів працівниками відділу житлово-комунального господарства та благоустрою Баранівської міської ради проводяться роботи з прибирання та благоустрою міських кладовищ.

Згідно рішення громадських слухань від 26 лютого 2016 року перенесено огорожу міського кладовища на 20 м. Було завезено пісок для підсипання могил, вирізано кущі та поросль дерев, підбілено бордюри та дерева. Транспорт міської ради постійно вивозить сміття з території кладовищ. Встановлено два біотуалета. Комунальники продовжують огороджувати кладовища, а після поминальних днів планують зрізати аварійні дерева.

На громадських слуханнях шляхом голосування жителі Баранівки прийняли рішення про сплату внесків (20 грн. з одного домоволодіння) на благоустрій кладовищ. У 2015 році надійшло 1470 грн., а станом на 1 травня 2016 року – 695 грн. Це зовсім малі суми, адже у Баранівці нараховується 4550 домоволодінь та 738 квартир у багатоповерхових будинках.

У квітні місяці виконавчий комітет міської ради через засоби масової інформації звертався до громадських організацій, представників релігійних конфесій та мешканців нашого міста з проханням взяти активну участь у приведенні в порядок кладовищ.

На звернення відгукнулися Християни Віри Євангельської та члени громадської організації «Зелене майбутнє» на чолі з В. Ю. Пулковським. Віктор Юрійович повідомив, що після поминальних днів, очолювана ним громадська організація знову буде наводити лад у місцях вічного спочинку.  

Баранівська міська рада дякує за допомогу у прибиранні території кладовищ та має надію, що з кожним роком все більше мешканців приєднуватиметься до таких потрібних громаді справ. 

Друк E-mail