Обміну не підлягає: які товари не можна повернути

Опубліковано у Інформаційні матеріали Баранівського бюро правової допомоги

Споживачі впевнені, що впродовж двох тижнів можуть обміняти будь-який товар, якщо передумали, не скористалися ним – упаковка не порушена, є пломби, ярлики і є чек. Але обміняти чи повернути можна далеко не всі товари. Детальніше про це, в рамках проекту «Я маю право!», розповіли фахівці Баранівського бюро правової допомоги.

Не підлягають обміну та поверненню товари, що відносяться до переліку, зазначеному у Додатку № 3 до Постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.1994 № 172 «Про реалізацію окремих положень Закону України «Про захист прав споживачів», а саме: продовольчі товари, лікарські препарати та засоби, предмети сангігієни.

Непродовольчі товари: фотоплівки, фотопластинки, фотографічний папір; корсетні товари; парфюмерно-косметичні вироби; пір'яно-пухові вироби; дитячі іграшки м'які, дитячі іграшки гумові надувні; зубні щітки; мундштуки; апарати для гоління; помазки для гоління; розчіски, гребенці та щітки масажні; сурдини (для духових музичних інструментів); скрипічні підборіддя; рукавички; тканини; тюлегардинні і мереживні полотна; килимові вироби метражні; білизна натільна; білизна постільна; панчішно-шкарпеткові вироби; товари в аерозольній упаковці; друковані видання: лінійний та листковий металопрокат, трубна продукція, пиломатеріали, погонажні (плінтус, наличник), плитні матеріали (деревноволокнисті та деревностружкові плити, фанера) і скло, нарізані або розкроєні під розмір, визначений покупцем (замовником); аудіо-, відеокасети, диски для лазерних систем зчитування із записом; вироби з натурального та штучного волосся (перуки); товари для немовлят (пелюшки, соски, пляшечки для годування тощо); інструменти для манікюру, педикюру (ножиці, пилочки тощо); ювелірні вироби з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення  та напівдорогоцінного каміння.

Якщо у Вас виникла необхідність у правовій допомозі, Ви можете прийти в Баранівське бюро правової допомоги, зателефонувати у місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги або ж зателефонувати на єдиний номер правової допомоги 0-800-213-103, який працює цілодобово.

Адреса Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Новоград-Волиснький, вул. Івана Франка 31а, тел.: (041-41)2-15-82.

Адреса Баранівського бюро правової допомоги: м. Баранівка, вул. Першотравенська, 17, тел.: (04144) 4-34-52.

Адреси та контакти інших місцевих центрів і бюро правової допомоги ви можете знайти на сайті http://zhytomyr.legalaid.gov.ua/ua/ у розділі «Місцеві центри».

Більше інформації про проект «Я МАЮ ПРАВО!» - на сайті pravo.minjust.gov.ua та за номером 0 800 213 103(єдиний контакт-центр надання безоплатної правової допомоги).

За інформацією Баранівського бюро правової допомоги

Друк