Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Баранівка відзначила 450 річницю з часу першої писемної згадки

Ось уже 450 років у мальовничому куточку нашої неньки України б’ється серце чудового поселення – міста Баранівка.

За свою багаторічну історію наше місто пережило численні злети та падіння – як соціально-економічні так і політичні, зазнавши гніту поневолення і радості мирного життя. Та протягом усього цього часу незламним залишався дух людей що мешкали на цій землі. Саме завдяки їм поселення зуміло гідно пройти випробування історією та досягло сучасності, продовжує впевнено розвиватись і крокувати у майбутнє.

Святкові заходи 21 вересня розпочалися на міському стадіоні, де пройшов футбольний турнір серед дитячих команд. Перше місце виборов ФК «Олімпієць» м. Житомир, друге – ФК Баранівської ДЮСШ, третє – ФК «Миропіль». У шаховому клубі відбувся шаховий турнір, приурочений до Дня міста. Перемогу у ньому здобув Никитюк Ігор Петрович, друге місце у Чумака Сергія Аркадійовича, а третє розділили Косинський Євген Володимирович та Ковбан Микола Олександрович. Переможців змагань нагороджено грамотами та подарунками.

Вздовж вулиці Соборної відбулася святкова виставка торгівельних закладів, підприємств міста та району, селищних, сільських рад і діяло дитяче містечко надувних батутів, атракціонів та розваг. На майданчику біля ресторану «Бутон» розгорнулася «Мистецька алея»: виставка – ярмарок творчих робіт учнів та майстрів народної творчості. Усі бажаючі могли скуштувати козацького кулішу. У міському будинку культури ім А. Пашкевича рекламне агенство Daiga організувало універсальну виставку – продаж «Осінній ярмарок».

Під супровід військового духового оркестру (смт. Миропіль) та колективу барабанщиць Баранівської школи мистецтв відбулася святкова хода трудових колективів та громадськості міста від адмінбудівлі міської ради до майдану Волі, котру очолили учасники АТО, Почесні громадяни, офіційні делегації з м.Луков (Республіка Польща), м.Лаздіяй (Литва), м. Житомир та м. Олевськ, керівники міста і району, гості.

Урочистості з нагоди 450-ї річниці з часу першої писемної згадки про Баранівку розпочалися піснею «Баранівчани» на слова поета – земляка Ігоря Білякова, яку майстерно виконав квартет «Козаки-козаченьки» міського будинку культури ім. А. Пашкевича. Гучними оплесками зустріли глядачі вітання вихованців міського ДНЗ «Сонечко» та флешмоб «Єдина країна» за участю школярів.

Затим на сцену піднялися учасники АТО на чолі із військовим комісаром Баранівсько-Романівського об'єднаного райвійськкомату Безродним Олександром Леонідовичем, який привітав містян зі святом. Міський голова Анатолій Душко вручив подарунки захисникам Вітчизни. Хвилиною мовчання було вшановано усіх загиблих воїнів-земляків, котрі в різні часи відстоювали свободу й незалежність нашої держави та покладено квіти до пам’ятних знаків.

З вітальними словами до учасників дійства звернулися: Баранівський міський голова Душко Анатолій Олександрович, голова райдержадміністрації Вельчинський Микола Романович, заступник голови районної ради Цицюра Володимир Олександрович, бурмістр м. Лукова Даріуш Шустек, заступник мера м. Ладзіяй Гінтаутас Салатка, заступник Житомирського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бочковський Олександр Миколайович, міський голова Олевська Повар Анатолій Васильович, благочинний протоієрей Баранівського округу о.Роман, настоятель католицького храму святого Станіслава о.Милослав, благочинний Баранівського округу УПЦ Київського патріархату о. Миколай, віце – президент благодійного фонду «Відкрите серце» Буравкова Н. М., генеральний директор міжнародного кулінарного центру в Ісландії Марія Кобчук Шрамко, громадська діячка Тетяна Пашкевич.

 

За особливу мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та з нагоди відзначення Дня міста грамотами райдержадміністрації та районної ради та грошовими преміями було нагороджено учасників АТО, жителів м. Баранівка Новосада Олега Ігоровича, Олійника Олега Миколайовича, Остапчука Олександра Валентиновича, Тулісова Миколу Олександровича.

За сумлінне виконання службових обов’язків, досягнення позитивних результатів у службовій діяльності та з нагоди відзначення Дня міста грамоти райдержадміністрації та районної ради та грошові премії отримали працівники Баранівського РВ УМВС України в Житомирській області капітан міліції Асланов Рустам Алийович та старшина міліції Хіміч Олег Володимирович, які були задіяні для виконання завдань в зоні проведення АТО в східних областях України.

Баранівський міський голова Анатолій Душко вручив відзнаки «Почесний громадянин міста» Кременю Михайлу Ароновичу ветерану праці освітньої сфери, колишньому директору міського стадіону – за значний особистий внесок у розвиток спорту Баранівки та патріотичне виховання молоді, Цимбалюк Валентині Миколаївні ветерану праці освітньої сфери, колишньому директору Баранівської гімназії – за значний особистий внесок у розвиток освіти Баранівки, сім’ям загиблих військовослужбовців Сафіна Олексія Павловича та Гасюка Віталія Аркадійовича з метою увіковічнення пам’яті про учасників бойових дій в зоні АТО, які ціною життя заплатили за наш спокій та мирне небо.

З метою відзначення обдарованих людей в м. Баранівка звання «Людина року» було присвоєно випускнику Баранівської ЗОШ №2 ім. Ольги Сябрук Білошицькому Петру Володимировичу, який з 1 вересня став студентом Київського Національного авіаційного університету за високі показники у навчанні та в зовнішньому незалежному оцінюванні. Нагороду отримав батько юнака.

Секретар міської ради Зінаїда Шикула вручила грамоти та грошові премії переможцям міського поетичного конкурсу «Кращий патріотичний вірш про Баранівку». Перше місце – Володимир Панасович Савчук, друге місце – Ігор Анатолійович Біляков, третє місце - Світлана Євгенівна Дерев’янко та Аліна Андріївна Мігей. Володимир Савчук зачитав свій вірш зі сцени.

Подяки від виконкому Баранівської міської ради отримали:

 - за вагомий творчий внесок  у розвиток міста, активну творчу роботу, примноження українських традицій, високий професіоналізм, майстерність виконання, ініціативність та з нагоди святкування 450 – ї річниці м. Баранівка педагогічні та учнівські колективи Баранівської гімназії, загальноосвітньої школи №2 ім. О. Сябрук, міського Будинку дитячої творчості, школи мистецтв, колектив міського дитячого садочка «Сонечко», танцювальний колектив «Антарес» Зеремлянської ЗОШ та народний майстер декоративно-прикладного мистецтва Руслана Миколаївна Ткачук;

- за благодійність, меценатство, допомогу місту та з нагоди 450 – річчя м. Баранівка директор компанії «РОС» Саюк Олександр Вікторович, віце – президент благодійного фонду «Відкрите серце» Буравкова Надія Михайлівна та Демчишин Дмитро Дмитрович;

- за допомогу в організації святкування 450 – річчя Баранівки Полянківська селищна рада, Вірлянська, Смолдирівська, Кашперівська та Зеремлянська сільські ради.

Баранівська міська рада висловила подяку за вагомий внесок у розвиток нашого міста таким підприємцям: ТОВ БСП №1 Бобовському І.І., УКРНАФТА «ЕЛІТ» Маковею Ю.Г., Кулініченко І.Ю., Шикирявому В.М., Слободянюк В.М., Леонець В.М., Стрільцю В.В., Бахуринській Л.Ю., Ільчук О.І., Касянчук Т., Лисюку М.О., Соколовському Р.В., Дем’яненко І.В., Мігею О.Ю., Драгану Ю. А., Чубару Р.І., Зубрицькій О.Л., Оноприєнку В.В., Карпович Л., Венгер В.М. 

Грамотою управління культури Житомирської обласної державної адміністрації за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня міста нагороджено директора міського будинку культури ім. А. Пашкевича Шляхтенка Вячеслава Васильовича.

Святковий концерт у подарунок місту підготували навчальні заклади міста, оркестр духових інструментів 10 «ТВУЗ» смт. Мирополя, аматорський колектив Полянківського Будинку культури, вокальний гурт «Марківчаночка» Марківського Будинку культури, вокальний гурт «Доля» Рогачівського Будинку культури, гурт «Танок» Першотравенського Будинку культури, сольні естрадні виконавці, гурт «Чіп» з смт. Володарськ - Волинського, гурт «Не журись» з м. Полонне, гурт «Рідний край» з м. Чуднів, ВІА «TWICE» Баранівської школи мистецтв, ВІА «Мулен Руж» міського будинку культури ім. А. Пашкевича. Завершила свято запальними танцювальними композиціями молодіжна дискотека «EXTRIM» з м. Новоград - Волинського.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/_news2015/814/

Друк E-mail