Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Пожежа

28 серпня о 15 - 30 на  території пасовища поблизу  бувшого льонозаводу,   виникло загорання сухої трави. Утворилося  три окремих осередки горіння .

Пожежа сталася в наслідок підпалу невідомою особою сухої рослинності.

Про це йдеться в оперативних даних Державної служби надзвичайних ситуацій. Повідомляється, що до гасіння пожежі було  залучено 28 людей з них - 4 чоловіки особового складу ДСНС, 10  працівників  Баранівського лісгоспу АПК,  4 працівника  відділу благоустрою Баранівської міської ради та 20 працівників ТОВ «Еконова». Також було залучено трактор Баранівського лісгоспу АПК .   

Станом на 18-00  пожежу було ліквідовано.

Нажаль восени у нас прийнято спалювати опале листя, суху рослинність та інше. В пік осіннього паління повітря в місті стає важким і гірким, збільшуються випадки захворювань дихальних шляхів. Невже так і має бути?

Шкода від спалювання листя і сухої трави багатолика і надзвичайно небезпечна.

При згорянні 1 тонни рослинних залишків у повітря вивільняється більше 9 кг мікрочасточок диму. У їхній склад входять пил, окис азоту, вуглекислий газ, важкі метали й т.п. У тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопрен, що може викликати в людини ракові захворювання. Крім того, з димом у повітря вивільняються діоксини — одні з найбільш отруйних для людини речовин.

На превеликий жаль, ми рідко надаємо цьому вагу.

Нагадуємо: спалювання опалого листя  та сухої рослинності заборонено законом!!!

Стаття 77-1. Кодексу України про адміністративні правопорушення

 Самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків

 Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу — тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Шановні громадяни нашого міста, будьте небайдужі до екологічного стану навколишнього середовища, власного здоров'я та здоров'я оточуючих!

Друк E-mail