Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Розкрадання піску з кар’єру в урочищі «Соснина»

У суботу, 8 серпня, до міського голови Душка Анатолія Олександровича звернулася громадянка міста Баранівки з тим, що вона стала свідком розкрадання піску з кар’єру в урочищі «Соснина». Смілива жінка вступила у перемовини із крадіями за що отримала у відповідь погрози. Людмила Дмитрівна зателефонувала до райвідділу міліції. Злочинців не вдалося затримати на місці злочину тому, що міліціонери були задіяні у розслідуванні дорожньо - транспортної пригоди на вулиці Першотравенській і не змогли прибути вчасно. На сьогодні опізнано одного із крадіїв.

Баранівський міський голова Душко А. О. у понеділок провів нараду. Свої думки та пропозиції щодо даної проблеми висловили: Федорчук Сергій Миколайович – державний інспектор з охорони навколишнього середовища Житомирської області, Хохлюк Олександр Ігорович – дільничний інспектор міліції та небайдужа до проблем громади Людмила Дмитрівна. Було розроблено план подальших дій, кінцевою метою яких є покарання злодіїв та припинення розкрадання піску.

Тож тепер чекаємо реальних дій з боку органів  внутрішніх справ та екологічної інспекції.

Нагадуємо, що комунальне підприємство «Баранівка міськводоканал» чи не єдине в Україні має відповідну ліцензію та інші дозвільні документи на видобуток будівельного піску і продає його по ціні меншій, ніж у крадіїв. Жоден кілограм піску, куплений у зловмисників, не дає надходжень у касу  комунального підприємства. Це наші втрати (відсутність коштів на проведення ремонтних робіт, затримки у виплаті заробітної плати та ін.).

Безсистемне та хижацьке користування надрами завдає значних збитків не тільки територіальним громадам, а й довкіллю. Якщо усі громадяни будуть небайдужими, то невдовзі запанує порядок у місті та у державі.

 

 Якщо Вам потрібен пісок, просимо звертатися в КП «Баранівка міськводоканал» (тел.3-10-19) або ж у відділ ЖКГ та благоустрою міської ради (тел.3-12-99).

Друк E-mail