Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Жити по-новому – жити «по UN-HABITAT»

Життя – це рух. Чим швидше ми рухаємося до чітко окреслених  нами цілей – тим  більш успішніми станемо та швидше набудемо бажане.

Пройшло зовсім небагато часу з того моменту, як Баранівська міська рада мала честь поінформувати громаду про існування Координаційної ради UN-HABITAT, що створена при Організації Об’єднаних Націй.

24 червня 2015 року в Баранівській міській раді за сприяння експертів Міжнародного Республіканського Інституту було проведено розширені громадські обговорення з питань залучення інвестицій за допомогою  Проекту «Підтримка малого та середнього підприємництва в Україні». У ній взяли участь близько 30 підприємців нашого міста, керівників підприємств, установ та організацій. Зустріч тривала дві години та пройшла в режимі конструктивного діалогу.

Основним «меседжем» з-поміж інших повідомлень, що були озвучені спеціалістами робочої групи по покращенню інвестиційного клімату м.Баранівки та району, звучав заклик до підприємців стосовно розроблення ними бізнес-планів. У разі їх наявності Баранівська міська рада матиме можливість розробити «Програму муніципального розвитку», посилаючись на ту інформацію, що буде викладена у вищезазначених фінансових документах.  

          Щоправда вимога кординаційної ради UN-HABITAT та інших подібних фондів стосовно участі у проекті лише юридичних осіб (фізичні особи-підприємці, підприємства державної та комунальної власності не матимуть можливості представити свої бізнес-плани), позитивно сприйнята учаниками зустрічі не була, оскільки більшість з них – платники єдиного податку.

Саме в цій ситуації нам надзвичайно допомогли консультанти Центру підтримки громадських ініціатив. Змістом їхньої консультації було те, що з метою досягнення обсягу кредитування близько 1,0млн.євро фізичні особи-підприємці можуть створювати нові цивільно-правові групи, у т.ч. підприємства-юридичні особи. Такі організаційні одиниці повинні бути належним чином зареєстровані в Єдиному державному реєстрі та мати у своєму складі директора, бухгалтера та юриста. 

Долю складених бізнес-планів будуть вирішувати на всеукраїнському рівні. Найбільш ефективним з точки зору розбудови громад проектам будуть надаватися переваги як у часі отримання кредитів, так і в частині регулювання відсотків.

Долучаймося до участі в процесі розробки інвестиційної платформи! Цим ми забезпечимо  економічне зростання Баранівської  громади! Без інвестицій у культуру не існуватиме здорового суспільства, без інвестицій в економіку – ситості його членів. Розбудову економіки на теренах району ми можемо запустити змахом «чарівної палички інвестицій». Не будьмо байдужими до власного майбутнього та майбутнього наших нащадків!

Анатолій Душко, міський голова

 

 

Друк E-mail