Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

У Житомирі презентували проект «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ»

18 травня в прес-центрі Житомирської міської ради відбулась презентація проекту «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ», який реалізується Баранівською міською радою у партнерстві з Інститутом громадянського суспільства та ПП «Галекс-Агро» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

У презентації взяли участь представники Житомирської обласної ради, об'єднаних територіальних громад Житомирської та Хмельницької області, Житомирське регіональне відділення Асоціації міст України, Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування та журналісти.

«15 березня 2017 року ми взяли участь в конкурсі на розробку Стратегії розвитку громади, який оголосив ГО «Інститут громадянського суспільства» і здобули в ньому перемогу. За допомогою друзів нам вдалось зрозуміти, що ми – громада органічного виробництва, активних людей. Нам вдалось укласти грантовий контракт з Європейським Союзом на отримання коштів для реалізації проекту «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ», який пройшов два етапи конкурсного відбору у рамках ініціативи «Мери за економічне зростання», – розповів Анатолій Душко.

«Сьогодні об'єднані територіальні громади перейшли до етапу створення економічних можливостей для свого розвитку. Всі ми живемо в конкурентному світі і конкуруємо за все, в першу чергу за ресурси. Основним ресурсом сьогодні є люди, тому проект спрямований на людей, насамперед молодь, для збільшення їх спроможності та для формування єдиного економічного простору в межах громади, де є місто і сільські території, які працюють разом. Місто має поширити свої спроможності і свої економічні здатності на сільські території і ми маємо створити перспективну громаду. Якщо ми спільними зусиллями реалізуємо цей проект, то наступний проект буде ще більшим, тому що гроші ідуть до грошей» – зазначив Анатолій Ткачук.

На Skype-зв'язку Jim Hume (Джим Хьюм), член Парламенту Шотландії (2007-2016), експерт з питань сільського розвитку, поділився з учасниками заходу своїм досвідом щодо місцевого економічного розвитку сільських територій.

Про передісторію нового проекту розповів Markiyan Dacyshyn, автор концепції проекту та координатор Компоненту IV.

Оксана Загорська, керівник проекту, ознайомила учасників з формуванням та розвитком кластеру органічного бізнесу.

Про залучення молоді до місцевого розвитку та апробацію нових підходів до трудового навчання у школах розповів Іван Савицький, координатор Компоненту ІІІ проекту.

Попереду майже три роки плідної роботи для досягнення цілей проекту.

ГО «Інститут Громадянського Суспільства»

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/_news2018/2526

 

Друк E-mail