Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

На прохання жителів с. Гриньки у цьому населеному пункті 27 лютого проведено громадські слухання

Жителі Гриньок, розуміючи, що такий ресурс, як земля, необхідно використовувати раціонально, звернулися до Баранівської міської ради з проханням надати їм у тимчасове користування земельну ділянку під випас. Землю, на якій випасали худобу вже довгий час, люди планують за допомогою місцевих сільгоспвиробників рекультивувати, підживити і підсіяти там траву. Це питання обговорили і керівництво міської ради погодило тимчасове надання земель запасу розташованих за межами села (район цегельного заводу) загальною площею 15,5 га під пасовище на період рекультивації та оновлення основного пасовища.
  

Мешканці с.Гриньки висловили своє обурення тим, як утримуються та випасаються вівці ПСП «Маяк». Власники підприємства завезли овець, не маючи випасів і належно оформлених документів на господарські двори. У результаті тварини ходять по земельних ділянках селян, наносячи збитки. Усім відомо, що випасання разом із вівцями заборонено, але вівці пасуться там, де й корови – на належно оформлених полях під пасовища ВРХ з індивідуальних селянських господарств. Директор ПСП «Маяк» Олександр Леонець на прохання виділити землю під випасання овечок отримав відмову.

Ще однією проблемою у селі є оформлення документів для призначення пенсії. Людям доводиться по кілька раз ходити, щоб взяти довідку про стаж роботи та заробітну плату. Міський голова Анатолій Душко попросив керівника ПСП «Маяк» здати документи в трудовий архів. Олександр Леонець пообіцяв зробити це найближчим часом.

Для селян болючим питанням залишається встановлення гідної ціни на молоко. Анатолій Душко поінформував жителів Гриньок про те, що міській раді не вдалося провести конкурс «Кращий закупівельник молока», але керівництво громади працює над цією проблемою. Одним із виходів міський голова бачить створення жителями кооперативів та переробку молока на сироварні, яка за рахунок гранту з Євросоюзом побудується в Рогачеві.

Інженер з охорони праці міської ради Петро Оксанчук детально розповів про можливість отримання людьми компенсації за придбані доїльні апарати та племінну худобу, озвучив умови відшкодування та порядок подання документів, довів до відома, що з цих питань можна звертатися як до міської ради, так і до виконуючого обов’язки старости Володимира Муравського.

Заступник начальника управління соціального захисту населення міської ради Наталія Нікітчина проінформувала присутніх про те, що задля оформлення субсидій чи інших необхідних документів жителям громади немає потреби їхати у Баранівку. Послуги надаються у старостинських округах.

Жителі Гриньок піднімали також питання планування зборів пайовиків ПСП «Маяк» за участю представників влади, освітлення вулиць, підсипання і ремонту доріг, роботи перевізника на території округу, відсутність фельдшера, завершення роботи по видаленню дерев  на кладовищі та інші.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/_news2018/2389

Друк E-mail