У Баранівці вшанували пам’ять відомого митця Анатолія Пашкевича

Опубліковано у Новини

Біля меморіальної дошки, встановленої на Баранівському міському Будинку культури ім. А.Пашкевича відбувся мітинг, приурочений до 80 річниці з дня народження нашого земляка, славетного композитора Анатолія Пашкевича.

Теплі слова про митця сказали: голова громади Анатолій Душко та начальник відділу культури, сім’ї, молоді та спорту Надія Ошатюк. Присутні вшанували пам’ять відомого митця хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіальної дошки.

Цими днями у громаді проходять заходи, приурочені композитору, а 23 лютого у Баранівському міському Будинку культури ім. А.Пашкевича заплановано виступ Черкаського державного заслуженого українського народного хору, який у 1963-1978 роках очолював наш земляк.

Анатолій Максимович Пашкевич народився 11 січня 1938 року у селищі Довбиш. Через рік сім’я переїхала в Баранівку. У їхній хаті часто звучала народна пісня, а тому талант Анатолія почав розвиватися у рідній домівці. Ще у 12-річному віці хлопець  на власні вірші написав пісню "Ой цвіте, цвіте біла вишенька". Це й стало початком його творчості, про яку знає вся Україна. Трудову діяльність він розпочав, влаштувавшись баяністом у Будинок культури  баранівських фарфоровиків.  

Анатолій Максимович Пашкевич – народний артист України, композитор, лауреат Шевченківської премії, лауреат премії ім. Дмитра Луценка «Осіннє золото», кавалер ордена «За заслуги» ІІІ-го ступеня, його ім’я занесено до Золотої книги мистецтв України, почесний громадянин м. Черкаси, його іменем названо вулицю та  міський Будинок культури у Баранівці.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/_news2018/2358

Друк