Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

За сприяння депутата обласної ради Наталії Кокітко для потреб громади закуплено апарат штучної вентиляції легень та музичний центр

У Баранівській лікарні давно виникла потреба у придбанні апарату штучної вентиляції легень, який дає змогу зменшити малюкову смертність та покращити якість надання медичної допомоги новонародженим дітям з дихальними розладами. Лікарі звернулися з цією проблемою у Баранівську міську раду.

До вирішення цього питання долучилася перший заступник міського голови, депутат Житомирської обласної ради Наталія Кокітко. Завдяки активній діяльності Наталії Володимирівни, народний депутат України від політичної партії «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» Валентин Дідич надав кошти (200 тис. грн.) для купівлі апарату штучної вентиляції легень «Малятко», а 1 лютого апарат привезли у Баранівську районну комунальну лікарню. Нині він встановлений і готовий до роботи.

Апарат штучної вентиляції легень «Малятко» призначений для проведення керованої штучної вентиляції легень у новонароджених та дітей віком до 6 років у процесі проведення реанімаційних заходів в умовах лікарень (пологові та дитячі відділення). Є можливість застосовувати його для проведення інгаляційного наркозу з використанням закисі азоту. Таке придбання дуже важливе для громади, бо якість надання медичних послуг людям постійно має покращуватися і особливо потрібно дбати про здоров’я дітей – основи майбутніх поколінь ОТГ.

Приємна подія нещодавно сталася і у селі Явне. За кошти обласної ради, які були передані Наталії Кокітко на соціально-економічний розвиток регіону, вона придбала музичний центр для потреб Явненської ЗОШ І-ІІ ст. та Явненського ДНЗ «Лісова казка».

Вручаючи подарунок, депутат обласної ради зазначила, що діти, які проживають у віддалених селах повинні мати можливість розвивати свої таланти і висловила надію, що цей музичний центр гарно слугуватиме 48 учням школи та 23 вихованцям дитячого садка.

Лариса Пилипко, спеціаліст з інформаційної роботи Баранівської міської ради

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/_news2018/2352


 
 


 

Друк E-mail