В Україні зареєстровано спалах кору

Опубліковано у Новини

Кір - заразне захворювання і найбільш схильними до ризику тяжкого перебігу цієї хвороби є діти молодші 5 років, дорослі старші 20 років, вагітні жінки та люди з будь-якими імунодефіцитними станами. Захистити себе можна за допомогою вакцинації.

Медики громади постійно проводять планові щеплення дітей. Однак, хопленість вакцинацією бажає бути кращою. Наразі у Баранівській громаді проживає 198 дітей, батьки яких з тих чи інших причин відмовляються від щеплення.

Представники Баранівського Центру ПМСД побували на колегії відділу освіти, де ознайомили освітян з цією проблемою. На зібранні лікарі, учителі та вихователі домовилися про співпрацю з метою проведення різного роду роз’яснювальної роботи.

До лікарів звертаються дорослі люди, які переймаються тим, щоб не захворіти. Багато громадян з певністю не знають чи були вони привиті у дитинстві. Таким людям необхідно зробити імунофлюоресцентний аналіз на напруженість імунітету проти кору. У разі потреби повнолітні люди можуть за власний кошт закупити вакцину в аптеці і звернутися до лікарів для проведення щеплення.

Лариса Пилипко, спеціаліст з інформаційної роботи Баранівської міської ради


Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/_news2018/2318


 
 



Друк