Жителі Заріччя вдруге погодили виділення земельної ділянки під будівництво сонячної електростанції

Опубліковано у Новини

В актовій залі ДП «Баранівське лісомисливське господарство» 20 грудня відбулися громадські слухання, де розглядалося питання виділення конкретної земельної ділянки розміром 2 га під будівництво сонячної електростанції у мікрорайоні Заріччя.

Це питання вже виносилося на обговорення жителями мікрорайону 21 листопада. Громадські слухання того дня пройшли у приміщенні Баранівської ЗОШ І-ІІ ст. Присутні зарічанці майже одноголосно (1проти і 1утримався) погодили виділення конкретної земельної ділянки для встановлення сонячної електростанції. Але наступного дня до міського голови Анатолія Душка на прийом прийшли кілька жителів Заріччя і висловили свою незгоду з прийнятим рішенням. Вони сказали, що ця земельна ділянка має бути збережена для випасу корів і що прийняти таке важливе рішення, на їхню думку, має більша кількість мешканців Заріччя, ніж прийшли 21 листопада на громадські слухання. Люди зверталися з такими ж пропозиціями і до депутатів міської ради. Тому питання виділення земельної ділянки під будівництво сонячної електростанції було вирішено винести на ще одні громадські слухання.

20 грудня у актовій залі ДП «Баранівське лісомисливське господарство» зібралося 74 жителі Заріччя. Міський голова Анатолій Душко розпочав роботу громадських слухань, коротко озвучивши суть питання, а інвестиційний проект «Баранівська СЕС(сонячна електростанція)» презентував директор компанії ТОВ «Сайенс Інновейш Продакшн» Дмитро Нікулін. Потенційний інвестор детально розповів про екологічні рішення та соціальні аспекти при проектуванні СЕС, озвучив характеристики майбутньої сонячної електростанції.

Далі запитання і свою позицію мали змогу висловити жителі Заріччя. Обговорення було тривалим. Людей перш за все цікавило які переваги матиме мікрорайон, чи вистачить місця для випасу корів, чому саме ця ділянка, скільки людей працевлаштують тощо. На запитання було надано вичерпні відповіді. Зваживши усі за і проти люди більшістю голосів погодили виділення конкретної земельної ділянки розміром 2 га під будівництво сонячної електростанції.

Користуючись нагодою, зарічанці обговорили з головою громади Анатолієм Душком ряд проблем, які потребують вирішення: освітлення вулиць, ремонт доріг, очистка русла річки, можливість організації руху маршрутки по місту, відсутність лазні у мікрорайоні, засміченість лісів, берегів річок, узбіч доріг, зрізання аварійних дерев на кладовищі та по вул. Степанюка.        

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/___news2017/2269


 




Друк