Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Депутати проголосували за розвиток громади та втілення заходів з енергоефективності

У Баранівській міській раді 20 грудня відбулась позачергова сесія, на яку прибув 21 депутат.

Одним із питань, що потребували негайного прийняття рішення було здійснення запозичення до бюджету Баранівської міської ОТГ шляхом отримання кредиту від міжнародної фінансової організації Північна Екологічна Фінансова Корпорація (НЕФКО) у сумі 4949086 грн. Начальник управління фінансів Олена Дем’янюк повідомила, що це не перша практика щодо залучення зовнішнього фінансування. Баранівська міська рада у 2013 році вже отримувала кредит НЕФКО у сумі 1176,7 тис. грн. Проведений за ці кошти капітальний ремонт будівлі ДНЗ «Сонечко», що по вул. Соборній посилив як бюджетну, так соціальну складову Баранівської міської ради. Практика  погашення показала його максимальну вигідність. Кредит не став тягарем для міського бюджету, адже згідно умов договору кожна сума до оплати зменшується майже вдвічі завдяки застосуванню коригуючого коефіцієнта.

Враховуючи попередній досвід, з метою впровадження енергоефективних технологій і заходів з термомодернізації будівлі опорного навчального закладу «Баранівська гімназія», спрямованих на економію енергії, депутати погодили здійснення зовнішнього запозичення шляхом отримання кредиту від міжнародної фінансової корпорації НЕФКО та уповноважили міського голову  Баранівської міської ради Анатолія Душка і начальника управління фінансів Олену Дем’янюк вчиняти всі необхідні правочини, зокрема, підписувати Кредитний Договір від імені Баранівської міської ради, та здійснювати всі передбачені чинним законодавством України дії, пов’язані з залученням запозичення до міського бюджету з правом подавати та одержувати необхідні заяви, довідки й інші документи, підписувати документи, правочини, а також вчиняти всі інші дії, пов’язані з залученням запозичення.

Депутати проголосували також і за підписання контракту з Європейським Союзом про отримання міжнародної технічної допомоги (гранту) на реалізацію проекту «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ». Завдяки перемозі вищезазначеного проекту у конкурсному відборі ініціативи Євросоюзу "Мери за економічне зростання", невдовзі у нашій громаді буде збудовано сироварню та критий ринок, встановлено холодильне обладнання для зберігання ягід, створено два кооперативи, свою роботу розпочне Агенція місцевого органічного розвитку. Проект передбачає також навчання молоді та покращення інфраструктури населених пунктів.

На позачерговій сесії було затверджено два розвиткові проекти: «Спортивний майданчик для міні-футболу зі штучним покриттям по вул. Соборна, 26  м. Баранівка Баранівського району - будівництво» та «Реконструкція котельні (1,0 МВт) Баранівської гімназії в м. Баранівка по вул. Соборна, 26 з добудовою складу палива».

Під час сесії було піднято ще одне питання, яке хвилює усіх - стан дорожнього покриття. Після тривалого обговорення депутати міської ради вирішили направити звернення до голови Житомирської обласної ради Ширми В.В., голови Житомирської обласної державної адміністрації Гундича І.П., начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області Савченка Г.В. та директора ДП «Житомирський облавтодор» Мельниченка О.В. щодо забезпечення безпеки дорожнього руху.

Лариса Пилипко, спеціаліст з інформаційної роботи

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/___news2017/2267







 
 

Друк E-mail