Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Зимова казка

Прийшла  зима, а з нею наближаються новорічні свята, наповнені духом чарівності, таємничості, які люблять і діти, і дорослі. Уже в повітрі витає передноворічний настрій. І не варто забувати, що частково казку ми створюємо самі…

12-13 грудня 2017 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «Житомирський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» відбулася виставка-конкурс «Зимова казка», яка зібрала 133 учасника з 18 районів, 5 міст та 8 об’єднаних територіальних громад. Баранівську ОТГ представляли вихованці міського Будинку дитячої творчості.

Чи можна уявити Новий рік без ялинки? Відповідь  на це проста: «Ні». Головним атрибутом новорічних свят була й досі є ялиночка.   Конкурсанти представляли різноманітні штучні деревця, топіарії, композиції,  використовуючи не лише природні матеріали, а й тканину, фетр, папір, нитки, макарони, бісер, кавові зерна. Вероніка Аждер, вихованка гуртка «Креативне рукоділля», (учениця 10 класу  Баранівської гімназії, керівник Тетяна Бабіч), створила свою власну потішну дівчинку-ялиночку з фетру, яка отримала І місце в номінації «Новорічні ялинки».

Враження від розмаїття яскравих новорічних прикрас, оригінальних  композицій було таке, що спочатку не вірилося, що все це зліплене, сплетене та склеєне руками дітей, настільки майстерними були ці витвори. Різнокольорові іграшки, для виготовлення яких діти використали різноманітні природні й текстильні матеріали, вражали усіх навколо. Діана Залужна, вихованка гуртка «Креативне рукоділля», (учениця 7 класу Баранівської гімназії, керівник Наталія Хмильовська), виготовила новорічні іграшки з природного матеріалу в номінації «Новорічні прикраси» та внесла вагомий внесок у нашу скарбничку.

Завдяки дитячій фантазії форми для різдвяних віночків були створені з текстильних матеріалів, фатину, ниток, трави, соломи, гілочок, ниток, стрічок та декоровані самими звичайними природними матеріалами. Вперше взяла участь на обласному конкурсі в номінації «Різдвяні вінки» Ольга Майданович, вихованка гуртка «Креативне рукоділля», (учениця 7 класу Баранівської гімназії, керівник Наталія Хмильовська), яка створила свій різдвяний віночок з текстильних матеріалів і отримала III місце (за балами). Здавалося, що різдвяним вінкам дуже хотілося оселитися у доброго та щедрого господаря.

Поважні колосисті дідухи зайняли чільне місце на виставці, які урочисто бажали всім миру і достатку. Дідух – символ добра, врожаю, злагоди і достатку. У номінації «Дідухи та їжаки» Катерина Тищик, вихованка гуртка «Образотворче мистецтво», (учениця 10 класу  Баранівської ЗОШ №2 ім. О. Сябрук, керівник Ольга Богун), гідно представила та захистила свою роботу й отримала І місце.

Легкі підвісні конструкції павуків із соломи зачаровували погляд геометричними формами, які прокручувалися модулями, створювали хореографічні композиції. Наші предки свою святкову оселю прикрашали солом’яними  павуками-оберегами, охоронцями оселі, своєрідними збирачами позитивної енергії всесвіту, що забезпечує благополуччя родини. Марина Білошицька, вихованка гуртка «Образотворче мистецтво», (учениця 10 класу Баранівської ЗОШ №2 ім. О. Сябрук, керівник Ольга Богун), отримала абсолютну перемогу в номінації «Павуки».

Загадкові маски очікували свого господаря. Є багато легенд про підсніжники, але тільки в одній говориться, що він був першою квіткою на землі. Згідно з міфом, коли Бог вигнав Адама та Єву з Раю, була зима, і земля була вкрита товстим шаром снігу. Коли Єва йшла через сніг, вона почала замерзати,  плачучи за красою райського саду. Щоб полегшити душевний біль, Бог перетворив кілька сніжинок в квіти підсніжники. Карина Пухальська, вихованка гуртка «Світ фантазії», (учениця Баранівської гімназії, керівник Тетяна Бенкіна), невимушено перенесла усіх в минуле, гідно представила свою роботу в номінації «Карнавальні маски» та отримала I місце.

З передчуттям наближення різдвяних свят, учасники заходу та гості розглядали творчі доробки, де різдвяним зіркам хотілося  потрапити до рук голосистого звіздаря, який буде віншувати людям гарну новину. Нехай власноруч створені новорічні та різдвяні прикраси приносять радість, святковий настрій,  світло і затишок у наші душі!
Вітаємо переможців обласного конкурсу і бажаємо нових перемог, здійснення найзаповітніших мрій! Зима – це і є казка… Головне -  вірити в диво!!!
 
Тетяна Бабіч, керівник гуртків міського Будинку дитячої творчості

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/___news2017/2259

Друк E-mail