Енергоефективність у житловому секторі – вимога дня

Опубліковано у Новини

Керівництвом міської ради взято курс на підвищення енергоефективності нашої ОТГ. Зокрема, активно впроваджується система енергетичного менеджменту по об’єктах бюджетної сфери: розроблені та прийняті на виконкомі Концепція впровадження та Положення про систему енергетичного менеджменту; йде збір інформації, необхідної  для внесення до автоматизованої системи моніторингу споживання енергоресурсів; розробляється План дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату громади; впроваджується ряд проектів щодо зменшення енергоспоживання.

Разом з тим, у міській раді розуміють, що крім бюджетних будівель є ще один сектор, який потребує додаткової уваги та підтримки з боку місцевої влади. Мова йде про багатоквартирні житлові будинки, які практично залишилися поза увагою в державі. А проблем там додається з кожним роком.

Саме тому 27 листопада 2017 року у міську раду на запрошення голови нашої громади завітали гості:  координатор в регіонах проекту «Енергоефективність у житловому секторі» (IFC, Група Світового банку) Михайло Павличенко та експерт даного проекту в Житомирській області Оксана Рафальська. Під час зустрічі, яка відбулася у кабінеті міського голови, Анатолій Душко повідомив гостям про пророблену в громаді роботу у сфері енергоефективності та про перспективні плани з даного напрямку на 2018 рік. Михайло Павличенко та Оксана Рафальська розповіли про допомогу, яку надають фахівці проекту для органів місцевого самоврядування та жителям багатоквартирних житлових будинків щодо здійснення заходів з підвищення енергоефективності.

Після плідної дискусії та напрацювання подальшого спільного плану дій представники проекту спільно з працівниками міської ради провели обстеження двох п'ятиповерхових будинків по вулиці Соборній. За його результатами буде зроблено орієнтовний розрахунок вартості робіт з термомодернізації даного житлового фонду, а також розроблено можливі варіанти фінансування (із використанням  коштів державних та місцевих програм, грантів міжнародних організацій, залученням коштів громадян та ін.).

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/___news2017/2211

Друк