Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Майбутнє – за альтернативною енергетикою

Виснаження світових викопних енергетичних ресурсів, проблеми екологічного забруднення навколишнього середовища змушують більшість країн світу, у тому числі і Україну, формувати свої енергетичні стратегії, спрямовані на розвиток альтернативної енергетики. Розуміючи важливість зазначеної проблематики,  керівництво Баранівської міської ОТГ також вирішило долучитися до її розв’язання.
  

Саме тому 8 листопада 2017 року у міській раді відбувся семінар на тему «Будівництво приватних сонячних електростанцій – нові можливості».  На нього були запрошені представники бізнесу та громадськості нашої ОТГ.

У ході семінару голова ради ВГО «Центр розвитку громадських ініціатив» Андрій Карташов розповів про можливості, які надає альтернативна енергетика для приватних домогосподарств, а також поділився власним досвідом від користування сонячною електростанцією. Також він детально зупинився на «зеленому тарифі», який діє на вироблену електроенергію із використанням енергії сонця та повідомив про обласну програму підтримки розвитку сонячної енергетики (вона передбачає відшкодування у розмірі до 50 тис. гривень з обласного бюджету – 15% від вартості систем сонячного теплопостачання та 20% від вартості сонячних батарей та дахових панелей, а також обладнання і матеріалів для використання альтернативних джерел енергії.) та про досвід підтримки даного напрямку у Тетерівській ОТГ.

Керівник ПП «Вінвінбуд» Євген Перепелиця розповів про принцип роботи та етапи спорудження і введення в експлуатацію сонячних електростанцій.

Представники енергосервісного консорціуму «CDC» Сергій Грін та Едуард Кульбак розповіли про досвід створення та діяльності енергетичних кооперативів, а також про наявні переваги та перспективи для бізнесу при вкладенні коштів у сонячну енергетику.

Міський голова Анатолій Душко наголосив на важливості розширення частки енергетики із альтернативних джерел та запевнив присутніх у тому, що місцева влада всіляко сприятиме як приватним особам, так і бізнесу у розвитку даної галузі в громаді. Він зазначив, що це покращить не лише стан енергетичної безпеки нашої ОТГ, але й принесе відчутні додаткові надходження до місцевого бюджету за рахунок збільшення відрахувань податку з доходів фізичних осіб. Анатолій Душко також повідомив про активну роботу, яку здійснює керівництво громади, у пошуку інвестицій в проекти з енергозбереження та розвиток альтернативної енергетики та закликав присутніх до співпраці у даній сфері на користь Баранівської ОТГ.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/___news2017/2176

Друк E-mail