У Житомирі презентували Стратегію розвитку Баранівської міської об’єднаної територіальної громади

Опубліковано у Новини

Баранівська громада – одна з перших об’єднаних громад в Україні, яка створила одночасно Стратегію розвитку та Схему планування території. Презентація напрацювань громади відбулася 31 жовтня у готелі «Рейкарц» м. Житомир. Розробляти надважливі документи для громади допомагала ГО «Інститут громадянського суспільства» за фінансової підтримки «Вестмінстерської фундації за демократію», оскільки Баранівська громада стала переможцем проекту «Підтримка розбудови інституційної спроможності об’єднаної територіальної громади».

Участь у презентації взяли голова обласної ради Володимир Ширма та директор Житомирського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Василь Невмержицький.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Баранівської громади Анатолій Душко. Зокрема, він сказав: «Стратегія розвитку визначає, що ми будемо розбити, а просторовий план – де ми це будемо робити. Це величезна робота: збір інформації, аналітика. Вона ускладнюється тим, що в Україні немає статистики у розрізі об’єднаних громад. Без ключових даних не можна зрозуміти, у якому напрямку рухатися. Це не закон громади. Стратегія буде коригуватися, проводитиметься моніторинг». Анатолій Олександрович користуючись нагодою подякував усім, хто працював над створенням двох важливих для громади документів і тим, хто допомагав у цьому нелегкому процесі.

Стратегію розвитку Баранівської міської ОТГ, її операційні цілі та завдання на заході презентував експерт ГО «Інститут громадянського суспільства» Маркіян Дацишин, а Схему планування території Баранівської міської ОТГ – заступник директора ДП «УКРНПІЦИВІЛЬБУД» Тетяна Криштоп.

Заступник міського голови Оксана Загорська розповіла про шлях міської ради, який вона пройшла з часу відколи виникла необхідність створення Стратегії громади й до її презентації в Житомирі. Оксана Сергіївна повідомила, що 15 листопада відбудуться громадські слухання у Баранівці, обговорення двох новостворених документів, а згодом Стратегію та Схему планування затвердять на сесії міської ради.     

Директор з питань науки та розвитку Інституту громадянського суспільства Анатолій Ткачук на заході презентуючи Брендбук Баранівської міської ОТГ зазначив, що герб базується на минулому і спрямований всередину громади (на розбудову локальної ідентичності), а логотип - орієнтований назовні, на позитивне сприйняття території іншими (потенційні інвестори, туристи і т д) як елемент вміння презентувати себе в межах України та закордоном.

Відповідно до Стратегії розвитку, Баранівська громада орієнтована на органічне виробництво, залучення до місцевого самоврядування та розвитку громади молоді і старшокласників, створення і промоцію туристичного продукту на території громади, підвищення якості послуг, розширення інфраструктури для дозвілля, забезпечення транспортної доступності та багато іншого.

Працюючи над Стратегією розвитку, громада розробила новий герб та прапор, а під час презентації нових важливих документів в "Рейкарці" пролунав новий гімн Баранівської об'єднаної територіальної громади у виконанні артистів Баранівського міського Будинку культури ім. А.Пашкевича.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/___news2017/2160

Друк