Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Цінуємо книгу, як найбільшу святість

Усім відомо, що бібліотека – це скарбниця знань, а щоб вона не спустошувалась, а наповнювалася новими скарбами  керівники територіальної громади, працівники Баранівської бібліотеки гарно дбають, щоб наші бібліотеки, і, зокрема, Полянківська, наповнювалися новими безцінними скарбами – книгами – без яких наше життя стає одноманітним, сірим та не цікавим.

Протягом літа до бібліотеки надійшла  дев’яносто одна нова  книга різноманітної тематики, але, на жаль, діти, молодь не дуже часто звертаються до бібліотеки по книги.
Щоб більше залучити школярів до читання, ознайомити з новими книгами бібліотека запросила вчителів, учнів старших класів на бібліотечний захід – День інформації нових надходжень «Цінуємо книгу, як найбільшу святість».

Організували перегляд нової літератури «Новини друкарського двору». Щоб краще було орієнтуватися всі новинки розмістили на поличках по темах:
-    Джерела знань про рідний край
-    Поезія душі і краси
-    Дзвенить струмочком рідна мова
-    Де розумом не дійду, то в книжці знайду
-    Барвистий світ  дитячої книги
-    Гортаючи сторінки історії.

Бібліограф І категорії Баранівської бібліотеки для дорослих і дітей Шкабара О.С. провела інформаційний каскад «Літературний водограй», де представила нові книги – кращі із кращих.
Художні твори різноманітної тематики зацікавили присутніх, які зразу ж виявили бажання прочитати їх. Адже такі книги, як «Запороги» В.Рогожі, «Марія» В.Шкляра, «Аеропорт» С.Лойка, « Ілловайськ» Є.Положія та ін.. жодного не залишили байдужим.

На заході була присутня директор Баранівської бібліотеки для дорослих Карпишина Г.В., яка в своєму виступі відмітила тверде переконання в тому, що жодна електронна книга чи комп’ютер ніколи не замінять друковану книгу.

Учителька  місцевої школи Залуцька О.М. звернулась до присутніх сказала, що незважаючи на те, що комп’ютери, інша інноваційна техніка заповнили наше життя, не можна бути сучасною людиною, якщо не читати книг. Книги – це кораблі думки, які мандрують   хвилями часу і передають свій дорогоцінний вантаж від покоління до покоління. І всі ми дуже надіємось, що цей захід допоможе розбудити в серцях дітей любов до книги, до чогось вищого, духовного.

В заключній частині заходу прийняла участь в.о старости смт. Полянка Ільчук Л.В., яка подякувала вчителям, учням, бібліотечним працівникам за співпрацю, за те, що завжди відгукуються на наші запрошення, допомагають проводити різноманітні заходи, відмітила, що вона ще раз переконалась, що бібліотека завжди була, як інформаційний та інтелектуальний центр і її  потрібно  обов’язково зберегти. Отримана маса знань від комп’ютерів, смартфонів ще не робить людину щасливою і мудрою, не рятує від самоти, бо людині потрібна людина, а бібліотека є популярним місцем спілкування людей.

У цей день вісімнадцять учасників заходу вийшли з бібліотеки з новою книгою в руках.

М. К. Собецька, завідуюча Полянківською селищною бібліотекою

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/___news2017/2157

Друк E-mail