Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

На шляху енергоефективності

05 жовтня у міській раді відбулася виробнича нарада щодо впровадження системи енергоменеджменту у Баранівській міській ОТГ.

Міський голова Анатолій Душко наголосив, що успішність громади  залежить від уміння ефективно управляти наявними фінансовими та матеріальними ресурсами. Впровадження енергоефективних заходів допомагає  розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури громади та є одним із основних джерел, за рахунок яких можна отримати значні додаткові кошти.

Керівництво міської ради постійно працює над вирішенням даного питання. Зокрема, у поточному році впроваджуються проекти щодо повного переведення закладів первинної ланки медицини з більш вартісного електро- та газового опалення на опалення дровами, заміни енергоємних ламп розжарення на  LED-світильники по системі вуличного освітлення, впровадження ряду енергозберігаючих заходів  при проведенні капітальних ремонтів закладів дошкільної освіти та культури. Також на завершальній стадії підписання угоди з корпорацією НЕФКО щодо надання пільгового кредиту (майже 5 млн.грн під 3% річних у гривні) для проведення термомодернізації найбільшого освітнього закладу громади – Баранівської гімназії. Крім того, Баранівська ОТГ нещодавно стала одним із 18 переможців відкритого конкурсу (всього надійшло 90 заявок), які отримають гранти на впровадження заходів з підвищення енергетичної ефективності.  Отримання грантів стало можливе завдяки  Програмі «U-LEAD з Європою» та проекту «Реформа в сфері енергоефективності України», що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини. Даний грант буде використаний на впровадження системи енергомоніторингу (закупівля та встановлення програмного забезпечення) та розробку Плану дій зі сталого енергетичного розвитку і клімату громади.

Міський голова наголосив, що для якісного та системного проведення енергозберігаючих заходів та підвищення енергоефективності громади необхідно впровадження дієвої управлінської моделі, якою на сучасному етапі розвитку є енергетичний менеджмент.

Провідний спеціаліст з організації ефективного використання енергії Юрій Савич у своїй презентації детально роз’яснив присутнім керівникам структурних підрозділів, комунальних установ та організацій міської ради суть енергоменеджменту, концепцію впровадження системи енергоменеджменту у Баранівській ОТГ, а також позитивні можливості, які отримає громада у разі її реалізації.

Підсумовуючи нараду, Анатолій Душко закликав присутніх до плідної роботи та співпраці, щоб використати всі наявні можливості для ефективного використання бюджетних коштів та залучення зовнішніх інвестицій у громаду.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/___news2017/2110

Друк E-mail