Відбулася конференція на тему «Нова система просторового планування як інструмент розвитку об’єднаних територіальних громад»

Опубліковано у Новини

6 жовтня в рамках Міжнародного ЕкспоФоруму «Будівництво. Архітектура. Нерухомість», який проходить у столичному виставковому центрі КиївЕкспоПлаза відбулася конференція на тему «Нова система просторового планування як інструмент розвитку об’єднаних територіальних громад» за участі представників Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Державної архітектурно-будівельної інспекції України,  Асоціації міст України, Будівельної палати України, проектних організацій та будівельних компаній. На заході присутній народний депутат України Дмитро Андрієвський.

Конференція зібрала понад вісімдесят п'ять учасників з усіх областей України, серед яких представники міст та сорока шести ОТГ. Участь у роботі конференції від Баранівської міської ОТГвзяли міський голова Анатолій Душко та начальник відділу містобудування та архітектури, земельних відносин та комунальної власності Олена Шевчук.

Серед основних питань для обговорення - розвиток територій об'єднаних територіальних громад, забезпечення реального зв’язку програм соціально-економічного розвитку із документацією з просторового планування, створення прозорого та неконфліктного механізму врахування громадських інтересів при розробленні та затвердженні документації з просторового планування, актуальні питання планування інвестиційного розвитку громади та інші.

Модератором заходу виступає Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан. Він відкрив конференцію, привітав учасників та побажав їм плідної роботи. На конференції виступив народний депутат України, перший заступник голови Комітету з питань будівництва, містобудування та ЖКГ Дмитро Андрієвський, який детально зупинився на важливих аспектах просторового планування згідно з  законопроектом "Про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" (№6403 від 21.04.2017).

Анатолій Душко, голова Баранівської міської ОТГ, розповів про усі найважливіші проблемні питання просторового розвитку об'єднаних територіальних громад та поділився власним досвідом щодо їх розв'язання.

На дискусійному майданчику присутні розглянули інструменти для розитку об’єднаних територіальних громад, а також мали змогу ближче поспілкуватися з представниками бізнес-середовища та налагодити з ними контакти.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/___news2017/2109

 

Друк