Розпочато роботу з розробки Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату громади

Опубліковано у Новини

Серед основних завдань, першочергове вирішення яких ставить перед собою керівництво громади, є впровадження системи енергоменеджменту та реалізація заходів з енергозбереження, що дозволить досягти суттєвої економії фінансових ресурсів, яку можна у подальшому направити на вирішення інших суспільно важливих проблем, а також зменшити несприятливий вплив на довкілля.

Міська рада є членом Асоціації  "Енергоефективні міста України", а також нещодавно приєдналася до ініціативи Європейського Союзу «Угода мерів».

Угода мерів – провідна ініціатива, започаткована Європейським Союзом, котра охоплює місцеві та регіональні органи влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях. Слідуючи цим зобов’язанням підписанти Угоди прагнуть скоротити власні викиди вуглекислого газу, сприяючи, таким чином, розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя.

Для досягнення масштабних цілей, пов’язаних зі споживанням енергії та зміною клімату, підписанти Угоди мерів зобов’язуються розробити План дій зі сталого енергетичного розвитку. Цей план, затверджений місцевою радою, містить дії, які підписанти мають намір вжити; заходи, які вони планують провести, для виконання взятих на себе зобов’язань, а також часові рамки і коло обов’язків.

Саме тому, за ініціативи міського голови Анатолія Душка 14 липня 2017 року у залі засідань міської ради відбулося засідання круглого cтолу щодо підготовки Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату Баранівської міської об’єднаної територіальної громади на період до 2030 року.

На дане засідання були запрошені керівники структурних підрозділів міської ради, комунальних установ, представники Баранівського РЕМу ПрАТ «Житомиробленерго», Баранівської дільниці Новоград-Волинського відділення ПАТ «Житомиргаз» та депутати міської ради - голови профільних комісій.

У вступному слові міський голова Анатолій Душко повідомив запрошеним про важливість вирішення питань зменшення енергоспоживання та зменшення негативного впливу на довкілля та розповів про розпочату роботу і досягнення міської ради з даного напрямку. Зокрема, зупинився на здобутих перемогах у конкурсному відборі проектів, що фінансуватимуться з Державного фонду регіонального розвитку та продовженні співпраці з Північною екологічною фінансовою корпорацією НЕФКО, за рахунок яких заплановано провести повну термомодернізацію найбільш енергозатратного об’єкту громади – Баранівської гімназії.

Радник міського голови Юрій Савич детально зупинився на суті Європейської ініціативи «Угода мерів» та структурі Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату.

У результаті обговорень було прийнято колективне рішення  щодо початку роботи по створенню Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату Баранівської міської об’єднаної територіальної громади на період до 2030 року, для чого за пропозицією заступника голови міської ради Оксани Загорської створена відповідна робоча група, яка займеться збором необхідного масиву інформації та розробкою проекту Плану.

На завершення зустрічі міський голова Анатолій Душко запросив усіх присутніх до плідної співпраці щодо реалізації «Угоди мерів» на території громади.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/___news2017/1971

Друк