Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

У Климентіївці встановлять пам’ятний знак загиблому воїну АТО Віктору Новіцькому

Питання встановлення пам’ятного знаку загиблому воїну АТО Новіцькому Віктору Павловичу зібрало в концертному залі Будинку культури села Климентіївка понад 70 жителів.

На зібрання прибули керівники та посадові особи Баранівської громади: міський голова Анатолій Душко, перший заступник міського голови Наталія Кокітко, заступник міського голови Василь Савчук, начальник управління надання соціальних послуг Володимир Цицбра, начальник Центру надання адміністративних послуг Олександр Самчук, начальник відділу містобудування та архітектури, земельних відносин та комунальної власності Олена Шевчук та в. о старости Лариса Михалюк.

Громадські слухання розпочав міський голова Анатолій Душко. Він повідомив про те, що настоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату храму Івана Богослова Геленко Микола Миронович звернувся до Баранівської міської ради з проханням надати дозвіл на встановлення пам’ятного знаку загиблому учаснику АТО Новіцькому Віктору Павловичу в с. Климентіївка на вул. Центральній. Дане питання було винесене на розгляд членів виконавчого комітету. 27 червня 2017 року виконком прийняв рішення провести громадські слухання в селі Климентіївка задля погодження цієї пропозиції з жителями.

Анатолій Олександрович у своєму виступі наголосив, що ніхто не має права приймати такі рішення одноосібно. Встановленням пам’ятників, на його думку, повинна займатися влада за погодженням мешканців населених пунктів. «Ми маємо мирно, демократично і толерантно вирішувати проблеми, які в нас виникають,» - сказав міський голова.

Під час обговорення даного питання присутні визначилися з місцем розташування пам’ятного знаку, вирішили, що ескіз мають погодити батьки загиблого воїна та обрали людей, які будуть збирати кошти і звітувати перед громадою про їх використання. Жителі Климентіївки шляхом голосування рекомендували Баранівській міській раді надати дозвіл на встановлення пам’ятного знаку загиблому воїну-земляку в їхньому селі.

Ще одне не менш важливе питання на сході села підняв Павло Шипа. Він з гіркотою в голосі згадав, що коли люди йшли з кладовища після похорону Віктора Новіцького, то вирішили назвати одну з вулиць у селі його іменем, але, на жаль, ніхто не довів цей задум до кінця і, як у народі кажуть, «віз і нині там». Люди запитали думку батьків бійця з цього приводу. Як батько, так і мати героя погодили перейменування вул. Соснина, на якій жив Віктор. Міський голова вніс це питання у порядок денний громадських слухань і люди одноголосно проголосували за зміну назви вулиці.

Користуючись нагодою жителі села звернулися з проблемами, які їх турбують до керівництва Баранівської міської ради. Людей хвилює стан доріг, зрізання аварійних дерев, ситуація з медициною, як в громаді, так і в Україні, відсутність коштів по програмі «Доступні ліки», відновлення майданчика в центрі села, ціни на молоко та ін. На усі запитання жителі Климентіївки отримали вичерпні відповіді.

На завершення громадських слухань, начальник Центру надання адміністративних послуг Олександр Самчук повідомив про початок роботи ЦНАПу та послуги, які надаються, а перший заступник міського голови Наталія Кокітко запропонувала у разі виникнення питань користуватися телефоном гарячої лінії Баранівської міської ради 067-466-16-66.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/___news2017/1970

 

Друк E-mail