Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

До спільного знаменника

За ініціативи  міського голови Анатолія Душка відбулися  чергові перемовини на рівні  Житомирської обласної державної адміністрації та обласної  ради. Предметом зустрічі  було виявлене нами бажання не передавати  кошти медичної субвенції та додаткової дотації на заклади медицини, а перебрати на себе повноваження за галуззю в цілому.

Така ініціатива  виникла  з об’єктивних причин, серед яких слід назвати визначальні:
-    зняття  дублювання повноважень в частині управління закладами;
-    потреба у запровадженні  жорстких методик економії енергоресурсів;
-    перегляд  кількісного складу та штатної чисельності закладів;
-    приведення рівня постійних (адміністративних) витрат до оптимального.

Наше бажання, на жаль, викликало з боку представників Баранівської райдержадміністрації  небувалий вияв супротиву. Такий супротив не має жодного логічного пояснення. Адже районна рада постійно звертається з  вимогою дофінансувати КЦРЛ. Якщо громада забирає «під своє крило» усю медичну галузь   -   проблеми її забирає також. Баранівській районній раді не потрібно  буде вишукувати кошти на енергоносії з  районного бюджету – ми беремо на себе зобов’язання  провадити ці видатки.

Фінансова  спроможність  Баранівської районної ради (два  не приєднаних до громади  селища й лікарня) залишає бажати кращого. У випадку  відсутності додаткових коштів медичної субвенції та додаткової дотації з державного бюджету   лікарня з засновником в особі районної ради постане перед  фінансовим колапсом. Згідно заяви головного лікаря КЦРЛ Ігоря Володимировича Шатровського коштів на оплату енергоносіїв недостатньо  уже на липень, а зима - близько.

Активна  суспільно-політична позиція Баранівської міської ОТГ наразі дозволяє застосувати безліч заходів із залучення коштів кредитів та  грантів. Ми постійні учасники  програм з  посилення енергоефективності. Ми маємо потужний  фінансовий та кадровий ресурс, здобутки в частині залучення інвестицій та коштів державної цільової підтримки новоутворених громад.

Якщо Вам, шановні жителі громади, доброзичливець запропонує ліки від хвороби (метафора на хворобу бюджету при  недостатності коштів), чи Ви відмовитеся задля збереження хвороби? Ні.

Виходячи з викладеного,  на думку спадає народна мудрість,- «і сам не гам і іншим не дам». Далі буде…
    
Міськвиконком

Фото прес-служби Житомирської ОДА

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/___news2017/1919

Друк E-mail