13 червня 2017 р. відбулася нарада з питань створення Госпітальної ради Новоград-Волинського госпітального округу

Опубліковано у Новини

У робочому засіданні взяли участь представники влади Новоград-Волинського, Ємільчинського та Баранівського районів. Баранівську міську ОТГ представляли: перший заступник міського голови, депутат обласної ради Наталія Кокітко та депутат міської ради Тамара Парфенюк.

Ця нарада носила інформаційний характер, адже під час засідання було роз'яснено та озвучено мету, суть та переваги медичної реформи.
Головною метою створення госпітального округу є сприяння організації та функціонування мережі закладів охорони здоров'я у спосіб, що дозволить забезпечити якість і своєчасність надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги населенню та ефективне використання бюджетних коштів.

Під час обговорення присутні дійшли висновку, що реформи у сфері медицини необхідні. Але створюючи нове, перш за все, необхідно зберегти все те, що вже було зроблено за довгі роки праці..

Для успішної реформи потрібно не лише бездоганно розбиратися у теорії, але й на практиці забезпечити виконання всіх умов, серед яких: ремонт доріг, забезпечення матеріальної бази для центрів медичного обслуговування та кваліфіковані фахівці – сімейні лікарі.

У своєму виступі Наталія Кокітко зазначила, що Баранівська міська рада зробить усе можливе для того, щоб усі лікарі Баранівської міської об’єднаної територіальної громади залишилися й надалі працювати на своїх робочих місцях.

Озвучивши всі пропозиції та побажання, вирішили, що на наступній нараді буде обрано голову госпітальної ради, заступника голови та секретаря.

Тож перший крок на шляху створення госпітальної ради та госпітального округу вже зроблено. Всі зійшлися на думці, що лише у співпраці ми зможемо розвивати та модернізувати медичну сферу.

За матеріалами Відділу організаційно-інформаційної роботи Новоград-Волинської РДА

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/___news2017/1911

Друк