Усе, що для нас – без нас, - це не для нас

Опубліковано у Новини

Практика провадження Бюджету участі -  це практика механізму самодостатності та небайдужості. Вона  дає громадянам можливість брати участь у розподілі частини бюджетних коштів міста шляхом подання власних проектів. Такий метод участі громадян у бюджетному процесі почав  діяти в Баранівській громаді  починаючи з 2017 року.

На офіційному сайті міської ради в листопаді  2016 року було встановлено спеціалізовану електронну платформу подання громадських проектів, голосування та контролю за їх реалізацією. Будь-яка людина  тепер має можливість написати проект, зібрати певну кількість підписів на його підтримку та завантажити його на платформу на сайті міської ради, або подати у друкованому вигляді. Наразі подано 2 проекти. Часу  до закінчення терміну подання проектів, погодження їх комісією та початку голосування залишається не багато (останній день - 2 липня 2017 року). Ті  ініціативи, які наберуть  найбільшу кількість голосів, буде реалізовано за рахунок коштів міського бюджету.   

Раді Вас повідомити, що 12-13 червня 2017 року за участі наших колег-менторів (Черкаська благодійна організація «Від серця до серця» ) ми проводимо черговий тренінг. Запрошуємо усіх бажаючих долучитися до ініціативи запровадження партиципаторного бюджету  та взяти участь у тренінгу. У ході цього процесу буде запропоновано вивчити позитивний досвід провадження бюджету участі, пройдуть навчання з написання проектів. Окрім вищеописаних заходів зустріч  передбачає неформальне спілкування (перерву на каву та спільний обід). Учасників буде забезпечено канцелярськими товарами та рештою необхідної  для плідної співпраці  атрибутикою.

Присутні на тренінгу матимуть можливість  обговорити варіанти вимог до проектів, терміни, участь у  голосуванні, періоди реалізації проектів, проблеми, які виникатимуть  в процесі впровадження громадського бюджету.

Шановна громадо,закликаємо Вас бути активними та  не стояти осторонь  ідей, які  робитимуть  Ваше життя у Баранівській громаді  яскравим та наповненим.

З повагою, Олена Дем’янюк, начальник управління фінансів Баранівської міської ради
 
 
  


Друк