Пройшли навчання та тренінгові заняття у рамках програми «Демократична школа»

Опубліковано у Новини

Команда Баранівської гімназії продовжує участь у Всеукраїнській програмі освіти для демократичного громадянства «Демократична школа», яка втілюється Європейським Центром ім. Вергеланда та Міністерством освіти і науки України за підтримки Ради Європи. У рамках другого циклу Програми «Демократична школа» 28-29 березня 2017 року на базі гімназії проводилися навчання та тренінгові заняття.

У перший день відбулася презентація  Всеукраїнської  програми освіти для демократичного громадянства «Демократична школа». На тренінгу були присутні представники громади, батьки, вчителі, учні. Усі з цікавістю сприймали нову інформацію, дискутували, ставили запитання, висловлювали власні думки.

29 березня учасники тренінгу працювали з інструментом демократичного розвитку школи у трьох сферах:
- демократичне середовище і демократичне врядування;
- освіта для демократичного громадянства і прав людини у навчально-виховному процесі;
- зв’язки, партнерство та співпраця з місцевою громадою.

Ініціативна група у складі учнів, батьків, вчителів і дирекції гімназії мала можливість оцінити ситуацію щодо розвитку демократичних відносин у навчальному закладі. Під час обговорення надавалися пропозиції з питань   співпраці усіх суб’єктів  навчально-виховного процесу. Найактивнішими були школярі. Вони прагнуть налагодити дієву співпрацю з батьками, вчителями, представниками громади з метою реалізації власних проектів.

На даний час ініціативна група працює над планом дій з демократичного розвитку гімназії та чекає наступної зустрічі з тренерами програми , яка відбудеться наприкінці квітня 2017 року.

Тетяна Присяжнюк

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/___news2017/1731

Друк