Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Готуємось до Великого Світлого Воскресіння

Гарного недільного дня в бібліотеку смт. Полянка члени жіночого клубу «Між нами дівчатами» запросили жителів селища на засідання.

Саме тепер усі християни світу переживають Великий піст, стараються кожен, в міру своїх можливостей, багато молитися, прославляють велич Бога, дякують Йому і просять в Нього прощення своїх гріхів  і провин. Тому в літературно-пісенному монтажі «Страсті і смерть нашого Господа Ісуса Христа» присутні спробували відтворити в своїй пам’яті основні моменти страждань нашого Спасителя, любов, вірність, біль і співчуття найріднішої Йому Людини – Його Матері Пречистої Діви Марії.

«Хрест на плечі накладають
Б’ють, катують, попихають.
Серед крови, серед поту
Спас іде вже на Голгофу» - сумно і болісно звучить Великопісна пісня. У бібліотеці панує цілковита тиша. У багатьох по щоках течуть сльози… Можливо не всі, але багато хто із присутніх зрозумів, що Хрест, який поклали на плечі Ісуса є нашим хрестом. Щонайважчим для кожного з нас у житті є простити, забути, не пам’ятати образи.

Захід продовжується…

Біля книжкової виставки лунають Великодні дзвони. Учасники заходу ознайомились із літературними матеріалами, в яких розповідається про історію святкування Пасхи, з українськими народними традиціями, кожен згадав Великодні звичаї своєї родини.

Голова ветеранської ради Микола Кобилянський розповів цікаві бувальщини з історії селища та окремих родин, наголосив, що нам необхідно більше звертатись до духовних джерел наших предків, до обрядів та звичаїв, щоб не загубити ниточки, які пов’язують нас із минулими поколіннями, щоб очистити і освятити наші душі, щоб з радістю і чистим серцем зустріти Світле Христове Воскресіння.

За кухликом духмяного чаю, кожна господиня поділилась своїм кулінарним мистецтвом у приготуванні Великодніх страв, випіканні смачної паски, фарбуванні крашанок, виготовленні писанок.

Марія Собецька, завідуюча Полянківською селищною бібліотекою

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/___news2017/1724



Друк E-mail