Нарада із закупівельниками молока

Опубліковано у Новини

Велика кількість родин у населених пунктах нашої громади займається городництвом та тваринництвом. Такі види діяльності приносять у сім’ї додаткові прибутки, а для деяких людей є єдиною можливістю заробити гроші. Тому цінова політика закупівельників молока та своєчасність розрахунків з громадянами – це питання, які не залишають байдужими, як керівництво громади, так і селян.

У залі засідань міської ради 17 березня 2017 року відбулося засідання круглого столу із закупівельниками молока, які працюють на території Баранівської міської об’єднаної територіальної громади на тему: «Забезпечення стратегічного балансу між жителями Баранівської ОТГ (власниками господарств) та закупівельниками молока».

Передувало зібранню те, що власники великої рогатої худоби почали хвилюватися, бо поширилась інформація що закупівельники у сусідній Дубрівській громаді платять за 1 кг молока 7 грн., тоді як у Баранівській - 5,5 грн. Володимир Муравський, в. о. старости сіл Кашперівка, Гриньки і Озерянка розповів, що селяни вважають зниження закупівельної ціни на молоко безпідставним. На їхню думку оплата має бути стабільною. Люди вже налаштовуються на те, щоб перекрити рух молоковозів тих закупівельників, які платять менше. В. о. старости Надія Закусило повідомила про те, що жителі Берестівки, Мирославля та Зрубка запросили закупівельника із м. Шепетівка, який обіцяв платити 7 грн. за 1 кг. молока, укладають з ним угоди і стають членами кооперативу. Але не має ніякої гарантії, що людей не обдурять. Присутні закупівельники молока зауважили, що ціна на молоко зменшується, бо це зумовлено коливанням цін на ринку регіону, але вони готові шукати вихід із ситуації.

Міський голова зазначив, що необхідно попередити людей, щоб вони не робили поспішні кроки, укладаючи угоди, потрібно відстоювати інтереси жителів громади і застерегти їх від шахрайства. Анатолій Олександрович повідомив про необхідність зібрання сходів сіл, зустрічей з людьми для обговорення даного питання. Порядок зниження цін повинен бути зазначений у відповідній угоді, підписаній з власниками ВРХ за погодженням в. о. старост. У грмаді необхідно оголосити та провести конкурс: «Кращий закупівельник молока».

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Наталія Кокітко озвучила необхідність укладання соціальних угод із заготівельниками молока. Сплачені кошти будуть направлені на розвиток інфраструктури відповідних сіл, на ремонт доріг, покращення якості випасів та надання підтримки громадянам, що мають у своєму господарстві велику рогату худобу.

Закупівельники молока підтримали необхідність розвитку села та погодились на пропозицію щодо потреби укладання соціальних угод та звіту про використання коштів на сходах жителів сіл.

Гарною новиною стало те, що у жителів нашої громади, які утримують 3 і більше корів є можливість отримати за кошти обласного бюджету доїльні установки для своїх особистих селянських господарств.

За підсумками круглого столу міським головою надано відповідні доручення.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/___news2017/1711

Друк