Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Завдяки небайдужості громади міста було вирішено ще одну проблему

На початку червня до Баранівського міського голови Анатолія Душка на особистий прийом прийшла група жителів міста.

У теперішній скрутний економічний час для багатьох сімей вагомою підтримкою є особисте селянське господарство. Людям стало відомо, що польова дорога, яка використовувалася ними для прогону худоби до пасовища в урочищі «Чипіль» разом із земельною ділянкою приватизована і перебуває у власності приватного підприємства «Галекс-Агро». Жителі міста висловили своє занепокоєння ситуацією, що склалася, адже власник у будь-який момент може заборонити проганяти корови по своїй землі, а іншого шляху до пасовища немає. „Що ж ми будемо робити? Як вирішити цю проблему?” – запитували люди.

Спеціаліст із земельних питань Олена Шевчук розповіла містянам про те, що рішення про передачу цих земельних ділянок у власність приймалося головним управлінням Держгеокадастру в Житомирській області. Крім того, задля об’єктивності зауважила, що погодження відведення земельної ділянки за межами населеного пункту з органами місцевого самоврядування не передбачене Земельним кодексом України (ст.118,122,1861), і в даному випадку не проводилося.

Міський голова Анатолій Душко пообіцяв жителям міста зробити все від нього залежне задля вирішення даної проблеми.

І ось, 5 липня для з’ясування всіх обставин було організовано зустріч на місцевості зацікавлених громадян Баранівки з представниками районної та міської влади, відділу Держгеокадастру у Баранівському районі, ПП «Галекс-Агро» та розробником проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок. Багато запитань лунало з вуст людей. Не всі відповіді земельників влаштовували жителів міста. Тож зав’язалася жвава дискусія.

Спеціаліст із земельних питань міської ради Олена Шевчук порадила провести поділ спірних земельних ділянок та відчуження землі, необхідної для прогону худоби, для суспільних потреб. Представник ПП «Галекс-Агро» Олександр Ющенко з розумінням віднісся до побажань громади і погодився втілити дану пропозицію у життя. Таким чином було досягнуто консенсусу.

Ця ситуація ще раз ілюструє те, які проблеми виникають коли земля за межами населених пунктів не в компетенції місцевих рад. Надіємося, що ситуація зміниться на краще з прийняттям Закону № 4355 щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та в разі створення Баранівської об’єднаної територіальної громади.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/__news2016/1288

Друк E-mail