Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

«Еко Нова» не отримає дозвіл на викиди без згоди громадськості

Нещодавно начальник управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА Вадим Войцешук оглянув підприємство «Еко Нова», що у м. Баранівці.

У зв’язку з неодноразовими відмовами у видачі дозволу на викиди забруднюючих речовин стаціонарними джерелами ТОВ «Еко Нова», керівники запросили Вадима Войцешука познайомитись з роботою підприємства.

Завод з утилізації небезпечних відходів «Еко Нова» побудовано у 2013 році. Його обладнання дозволяє здійснювати повний спектр утилізаційних заходів, а щомісячна потужність з утилізації складає близько 300 т відходів (клінічних, фармацевтичних та ін.).

За словами генерального директора компанії Олександра Далакішвілі, робота заводу на повну потужність дасть можливість створити в Житомирській області підприємство, яке буде сплачувати податки до місцевого бюджету та створить додаткові робочі місця.

Крім того, на базі «ЕкоНова» планується створення науково-дослідного інституту по дослідженню та впровадженню сучасних технологій в сфері екології із залученням вітчизняних та закордонних науковців. Підприємство вже співпрацює з транснаціональними компаніями і міжнародними фондами та має досвід реалізації соціально-екологічних програм. Наприклад, протягом 2015-2016 рр. в місті Києві в рамках програми «Nefco» було зібрано та утилізовано більше 20 тисяч ртутних ламп з дитячих садочків та замінено їх на сучасні світлодіодні світильники.

Оглянувши роботу заводу, Вадим Войцешук зазначив: «Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації розуміє важливість та підтримує створення нових, екологічно спрямованих підприємств, які допомагатимуть розвитку регіону. Але будь-які рішення щодо їх діяльності прийматимуться винятково після проведення громадських слухань. Думка громадськості м. Баранівки обов’язково має бути врахована».

Про це повідомив сайт Житомирської ОДА

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/__news2016/1285

Друк E-mail