Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Анатолій Душко взяв участь у роботі IV Форуму місцевого самоврядування

7 та 8 квітня у Львові відбувся IV Форум місцевого самоврядування, який організував Інститут міста за ініціативи Львівської міської ради.

Форум є платформою для обміну досвідом та обговорення актуальних проблем і перспектив у сфері місцевого самоврядування, підвищення ролі органів місцевого самоврядування у забезпеченні розвитку держави.

З нагоди відкриття учасників та гостей форуму привітав голова Асоціації міст України та мер Києва Віталій Кличко.

У дводенному заході взяли участь понад 150 представників органів місцевого самоврядування, визнані міжнародні та українські експерти у сфері розвитку міст та муніципальної політики.

Другий рік поспіль учасником форуму є Баранівський міський голова Анатолій Душко.

У тематичних панельних дискусіях взяли участь мери міст, українські та іноземні експерти у сфері місцевого самоврядування, представники муніципалітетів та органів виконавчої влади, представники міжнародних донорських організацій і дипломатичного корпусу, громадських організацій та аналітичних центрів, а також представники центральних органів влади.

Цьогоріч темами панельних дискусій стали:
•    реформування місцевого самоврядування в контексті конституційної реформи в Україні;
•    розбудова спроможних громад: особливості та перспективи;
•    управління освітою в об'єднаних громадах; новий виклик і нові можливості;
•    реформування сфери ЖКГ в контексті децентралізації в України;
•    креативне місто. Чому туризм має значення?;
•    стратегії як інструмент розвитку місцевого самоврядування: локальний та національний аспекти;
•    електронне врядування та Smart City;
•    децентралізація в контексті європейської інтеграції України.

За підсумками Форуму сформовано резолюцію, в якій багато уваги приділяється проблемам малих міст. Учасники скерували резолюцію до центральних органів законодавчої та виконавчої влади України. Так, до прикладу, у Верховній Раді на цьому тижні буде розглянуто та проголосовано законопроект про фінансування дошкільної, позашкільної освіти та галузі культури.

Окрім того, під час Форуму відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

У роботі форуму взяли участь народні депутати: Оксана Сироїд, Сергій Власенко, Олег Березюк, Альона Бабак, Ірина Подоляк, Сергій Кіраль, Олександр Данченко (VIII скликання), міський голова Львова Андрій Садовий, посол ЄС в Україні Ян Томбінські, спеціальний радник Уряду України з питань децентралізації, представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи на переговорах у Мінську Роман Безсмертний, перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, голова Асоціації малих міст України Павло Козирєв. експерти шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» Айдер Сеїтосманов і Войтек Мархлєвський та ін. 

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/__news2016/1084

 

Друк E-mail