Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Демократія – це примара чи реальність.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчого органу ради Савчук В.А., заступник міського голови – керуючий справами виконкому Загорська О.С. та провідний спеціаліст з інвестиційної діяльності Свінціцька Н.І. отримали  сертифікати учасників регіонального семінару для молодих місцевих лідерів з розвитку місцевої та регіональної демократії 5-7 квітня 2016 року, м Вінниця.

За проведення даного семінару відповідає Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи.
Мета  даного семінару полягає у покращенні впровадження принципів демократії в Україні шляхом вдосконалення необхідних здібностей обраних представників місцевого рівня та поширення в країні кращих практик місцевої демократії.

Посадові особи Баранівської міської ради повернулися із навчання з великим натхненням та вірою, що в України є гарне та яскраве майбутнє. Для цього потрібно покращити лідерські здібності  обраних представників місцевого рівня, і  це дасть можливість очолити проведення змін в регіонах з провадженням принципів Європейської хартії місцевого самоврядування.

Для кращого розуміння ролі органів місцевого самоврядування та відповідних європейських стандартів потрібно залучати  громадян до участі у демократичних процесах на місцевому рівні, а також  підвищувати рівень участі молодих лідерів у місцевій політиці та виборах.

Отже основною ціллю семінару є сприяння розвитку місцевої демократії в Україні.

Загорська О.С. розповідає, що за результатами отриманих знань обов’язково будуть проведені відповідні дії  щодо розвитку демократії у м Баранівка, про які буде прозвітовано перед Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи та громадою м Баранівка.

Перший захід, який планується провести, - це проведення навчання для депутатів міської ради на тему «Етика поведінки посадових осіб органів місцевого самоврядування  та депутатів місцевого рівня – шлях до демократичних зрушень на місцевому рівні». Метою даного заходу є донести депутатам суть етичної поведінки та її важливість. Крім того буде обговорено розробку Етичного кодексу та створення комісії, яка буде здійснювати контроль за дотриманням посадовими особами органів місцевого самоврядування  та депутатами місцевого рівня даного кодексу.

Другий захід планується провести на протязі  шести місяців – це проведення тренінгу -семінару для активної молоді міста Баранівка віком від 16 до 35 років. Основною метою цього заходу є залучення молоді міста до вирішення питань міста. Планується на тренінгу максимально протестувати кожного учасника, який має лідерські навички, має прагнення до змін, має патріотизм та велике бажання бути корисним громаді міста. Таким лідерам буде запропоновано стати членом новоствореної  «Молодіжної Ради» - дорадчого органу Баранівської міської ради. Отже молодь буде мати змогу брати активну участь у вирішенні питань міста та вчитися впроваджувати реформи місцевого самоврядування.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/__news2016/1083

 

Друк E-mail