Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Спалювання сміття на території міста категорично забороняється!

З настанням весни мешканці міста на своїх присадибних ділянках згрібають суху траву, листя та гіляки, які залишилися після зими і спалюють весь цей мотлох.

Шкідливі речовини, які виділяються при цьому, небезпечні для здоров’я людей та навколишнього середовища. Дим від таких вогнищ містить пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низку канцерогенних сполук. У людини ці речовини викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет, посилюють негативний перебіг хронічних захворювань.

Згідно з Правилами благоустрою території міста Баранівка категорично забороняється спалювання сміття, опалого листя та інших відходів на території міста (території підприємств, організацій, домоволодінь, зелених насаджень та інших місцях).

Порушення у сфері благоустрою та порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, видалення, утилізації тощо відповідно до ст. 152, 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягнуть за собою накладення штрафів на громадян від 340 грн. до 1360 грн., а на посадових осіб та громадян-суб’єктів підприємницької діяльності від 850 грн. до 1700 грн.

Якщо вам не байдуже здоров’я ваше та ваших дітей, закликаємо вас не спалювати опале листя та залишки рослинності, а складувати у компости і отримувати чудове добриво! Крім того, ви можете укласти договір на вивезення сміття у Баранівській міській раді.

Про виявлення фактів порушення просимо повідомляти за тел. 3-12-99.

Друк E-mail