Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Райдержадміністрації мають оптимізувати структури, аби функції не дублювалися з громадами

Після об’єднання територіальних громад виникає питання дублювання функцій у ОТГ та районних державних адміністраціях. Аби розібратися з проблемними питаннями структур і комунальної власності, сьогодні, 20 січня, у Житомирі під керівництвом голови облдержадміністрації Ігоря Гундича та голови обласної ради Володимира Ширми відбулася нарада з представниками РДА та громад.

Ігор Гундич дав доручення всім головам райдержадміністрацій вже у понеділок подати нові штатні розписи з урахуванням дублювання функцій з ОТГ.

Після цього штатні розписи розгляне департамент фінансів ОДА, аби з’ясувати, чи надана структура дійсно необхідна та не повторює функцій, які виконуються у громадах.

Крім того, одним з важливих питань залишається питання розподілу майна між громадами та органами виконавчої влади. Представники районів просять утворити робочу групу, яка допоможе у вирішенні зазначеного питання.

Проте голова облдержадміністрації наголошує на тому, що кожен голова РДА повинен бути відповідальним і самостійно розібратися та налагодити контакти з громадами.

«Я не хочу їхати у вашу хату та наводити там лад. Але якщо ви самі не зможете розібратися, то мені доведеться це зробити. І тоді це будуть жорсткі методи», – зазначив Ігор Гундич.

«Зараз є багато питань. Зрозуміло, що я буду питати з голів райдержадміністрацій. Ви не повинні ставати осторонь будь-якої проблеми, що виникає у громаді. Ми цю реформу почали і ми її доведемо до кінця», – наголосив голова ОДА.

Прес-служба Житомирської ОДА

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/___news2017/1580

Друк E-mail