Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

У Міністерстві фінансів відбулась нарада щодо формування місцевих бюджетів на 2017 рік

30 серпня Міністерство фінансів України відповідно до Закону України «Про асоціації органів місцевого самоврядування» проведено бюджетні консультації з Всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування щодо формування місцевих бюджетів на 2017 рік. У заході взяв участь Баранівський міський голова Анатолій Душко.

В ході консультацій розглянуто питання взаємовідносин державного бюджету з місцевими бюджетами та підходи до розрахунків міжбюджетних трансфертів на 2017 рік, стан виконання місцевих бюджетів у поточному році, особливості планування місцевих бюджетів на 2017 рік у програмно-цільовому форматі, гендерне бюджетування на місцевому рівні у 2016 році.

Асоціація міст України виступила категорично проти перерозподілу акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі нафтопродуктів, скрапленого газу, речовин, які використовуються як компоненти моторних палив, палива моторного альтернативного, єдиного податку та плати за землю на обласний рівень.

Анатолій Душко у своєму виступі зазначив, що вважає неприпустимим передачу акцизного податку на обласний рівень тому, що бюджети малих міст, сіл, селищ неспівставно бідніші великих міст, де в основному й збирається цей податок.  Баранівський міський голова наголосив на надзвичайній прірві у бюджетному забезпеченні малих міст і міст обласного значення, зазначив, що особливо гостро постала  ця проблема з 2015 року, коли було вилучено податок з доходів фізичних осіб, сказав, що легше всього забирати, а Мінфін мав би думати де знаходити додаткові джерела надходжень, а вони, на думку Анатолія Олександровича, є і великі.

Надіємося, що керівництво Мінфіну позицію з переконливими обґрунтуваннями Асоціації міст України не залишить поза увагою при формуванні виваженої бюджетної політики наступного року.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/__news2016/1377

Друк E-mail