Роздільне збирання сміття приносить кошти на утримання багатоповерхівок

Опубліковано у Архів новин

Проблема збирання та утилізації сміття гостро постала в усьому світі. Вивозити побутові відходи на сміттєзвалища – це не метод її вирішення. Звалища постійно потребують більших і більших територій, йде процес отруєння ґрунтових вод, розмножуються переносники захворювань, розноситься вітром неприємний запах та дим від частих самозаймань. Тому у багатьох країнах впроваджено метод роздільного збирання сміття. Папір, скло, пластик, метал збирають окремо у спеціальні контейнери. Ми всі повинні зрозуміти, що змішані відходи - це сміття, а роздільно зібрані - це ресурси, тобто такий матеріал, з якого можна виробити нові корисні речі.

У 2016 році Баранівська міська рада на території Баранівки встановила баки для роздільного збирання сміття. Повідомляємо про те, що вже є перші результати. 28 грудня до будинків № 43 та 33, що по вулиці Соборній під’їхав автомобіль та забрав сортоване сміття з баків, а мешканці отримали гроші. Дані кошти будуть використані жителями на утримання вищезазначених будинків та прибудинкових територій.

Закликаємо усіх жителів нашої громади сортувати побутові відходи. Слід пам’ятати, що відповідальність за чистоту нашого міста, селища та сіл несе не тільки міська рада, а і кожен громадянин. Сортування побутового сміття вимагає певних зусиль і самосвідомості. Але ці зусилля варті того! Будьмо відповідальними! Залишимо по собі зелену планету, а не величезну купу сміття! Якщо всі ми не стоятимемо осторонь проблеми чистоти довкілля, то і жити будемо краще.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/__news2016/1538

Друк