Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Мешканці Баранівки отримають можливість вирішити важливі, на їх переконання, проблеми міста

У Баранівці останнім часом обговорюють впровадження партиципаторного бюджету, який вже запущений не лише за кордоном, а й в деяких містах України.  8 листопада представник розробника Катерина Борисенко у міській раді презентувала програму «Громадський проект» (бюджет міських ініціатив) та пояснила, як кошти міста мешканці зможуть використати для впровадження власних ініціатив.

Бюджет участі – це певна частинка видаткової бюджету міста, що визначає міська рада. Її витрачають не на те, що визначать міські депутати, члени виконавчого комітету чи міський голова, а на те, що вважають за потрібне безпосередньо жителі міста (конкретні роботи в конкретному місці). Потрібно буде написати проект, зібрати певну кількість підписів та завантажити його у програму, або подати проект у друкованому вигляді в міську раду. Проекти будуть виставлятися на голосування на сайті міської ради у розділі «Громадський бюджет». Та ініціатива, яка набере найбільшу кількість голосів буде реалізована за рахунок коштів міського бюджету.

Тут з’являється певний принцип відповідальності. Уже не можна буде звинуватити депутатський корпус міської ради, міського голову, членів виконавчого комітету, службовців у тому, що вони розставили не ті пріоритети, адже тепер їх безпосередньо визначатимуть самі жителі. Таким чином позиція міської влади не матиме особливо значення. Це механізм прямої демократії, прозорості влади.

Важливим є те, що проект надає можливість висловити свою думку щодо розвитку міста кожному з наших мешканців і зробити Баранівку більш комфортною для життя. Дуже важливе й те, що людина не тільки прописує корисний проект, а й рекламує його серед мешканців свого мікрорайону або й серед мешканців усього міста. Люди починають спілкуватися між собою, можуть з`явитися нові лідери. Усі проекти, за які проголосує громада, обов`язково будуть втілені в життя, адже комфортне й успішне місто забезпечить добробут кожному.

Планується, що проект «Громадський бюджет» почне працювати у Баранівці з 2017 року після затвердження положення про нього.
Варто зауважити, що бюджет участі – дуже хороший механізм для того, аби знаходити порозуміння між владою та людьми, робити місто кращим, а кожен мешканець відчуватиме причетність та відповідальність за те, якою буде Баранівка.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/__news2016/1461

Друк E-mail