Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Турбота про людей похилого віку – наш обов’язок

У зв’язку з об’єднанням територіальних громад Баранівського району та припиненням фінансування з районного бюджету Довбиського стаціонарного відділення для постійного або тимчасового проживання одиноких та пристарілих громадян виникла необхідність прийняття рішення про подальшу долю даного закладу. З цією проблемою до Баранівського міського голови Анатолія Душка звернувся Довбиський селищний голова Юрій Домашин і, як наслідок, відбулася їхня ділова зустріч.

На сьогоднішній день у Довбиському стаціонарному відділенні постійно проживає 28 підопічних. 19 з них мешканці майбутньої Баранівської територіальної громади, 7 – Довбиської. Також у закладі тимчасово (від 3 до 5 місяців) перебувають особи, які готують документи для отримання групи інвалідності та путівки в будинок пристарілих, громадяни, які не мають постійного місця проживання, ті, хто втратив житло (погорільці) та ін.

Вартість перебування однієї людини в закладі на рік становить близько 30000 грн. Цю суму у найближчому майбутньому можна буде значно зменшити за рахунок залучення благодійних коштів та перегляду штатного розпису.

Як Баранівський міський голова Анатолій Душко, так і Довбиський селищний голова Юрій Домашин впевнені у тому, що цивілізоване суспільство повинне турбуватися про людей похилого віку і Довбиське стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання одиноких та пристарілих громадян має працювати і надалі.

Під час зустрічі 1 листопада 2016 р. Анатолій Олександрович та Юрій Григорович підписали Лист про наміри підписання договору про співробітництво територіальної громади м. Баранівка з територіальною громадою с. Довбиш у частині спільного фінансування (утримання) Довбиського стаціонарного відділення для постійного або тимчасового проживання одиноких та пристарілих. Після погодження сесією Баранівської міської ради вищезазначений договір буде підписаний, а при формуванні бюджету на 2017 рік будуть передбачені кошти на його виконання.

Міськвиконком


Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/__news2016/1448

Друк E-mail