Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Подарунок обдарованим дітям (фото, відео)

Завдяки партнерським стосункам між містами Луков і Баранівка та громадській організації «Польська світлиця», яка підтримує українців польського походження, у серпні 2016 року 20 обдарованих дітей нашого міста на запрошення бурмістра Лукова  Даріуша Шустека провели  двотижневі канікули у Польщі.

На відпочинку діти мали можливість щоденно відвідувати басейн, 3D кінотеатр, боулінг. Побували вони й на екскурсії в музеї польського письменника Генріка Сенкевича, відомого на весь світ своїм романом «Вогнем та мечем». Діти ознайомилися з його творчістю та життям, дізналися про те, що він був тісно пов’язаний з Україною. Також було організовано цікаву подорож до «Ферми ілюзій», де вигляд усіх експонатів на перший погляд нереальний, але прості закони фізики пояснюють як усе відбувається. На відпочинку у Польщі була можливість відвідувати заняття з танців, орігамі, малювання.

Діти повернулися додому з приємними враженнями, гарними спогадами і з новими знаннями про культуру та життя сусідньої країни та з подарунками від бурмістра.

У п’ятницю, 19 серпня, у Баранівській міській раді зібралися юні мешканці міста, які їздили на відпочинок до Польщі, та їхні батьки. У залі засідань діти розмовляли про поїздку, ділилися враженнями, які привезли з-за кордону, переглядали фотографії, заспівали пісню польською мовою. Кожен мандрівник розповів про те, що найбільше сподобалося та запам’яталося.

Керівники міста Луков вийшли на Skype-зв’язок з міською радою і почули розповіді дітей. Користуючись нагодою, міський голова Анатолій Душко, голова громадської організації « Польська світлиця» Людмила Хіміч, діти та батьки щиро подякували полякам за організацію гарного відпочинку та оздоровлення.  

Ставлення польської сторони до наших дітей довело, що ми близькі друзі і наша співпраця буде продовжуватися. Ця подорож ще раз підтвердила, що потрібно підписувати партнерські угоди з різними країнами, містами та допомагати один одному.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/__news2016/1364

Відео 

 


    

Друк E-mail