Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Українському товариству мисливців та рибалок - 95

Дев’яносто п’ять років тому на першому всеукраїнському з’їзді мисливців та рибалок, який відбувся у Харкові в 1921 році, розпочала свою історію Всеукраїнська спілка мисливців та рибалок. Саме з такою назвою товариство зробило свої перші кроки. Підходячи до свого вікового ювілею, УТМР залишається найбільшою і найчисленнішою мисливсько-рибальською організацією України.

Ця вагома дата не обійшла стороною і Баранівку. 28 липня наше місто мало за велику честь приймати делегації членів УТМР з усієї Житомирщини.
У концертному залі міського Будинку культури ім. А. Пашкевича зі святом присутніх привітали, вручили грамоти, подяки та цінні подарунки: голова президії Житомирської обласної організації УТМР Павло Лайчук, заступник голови президії Василь Ткаченко, Баранівський міський голова Анатолій Душко, заступник голови Баранівської РДА Володимир Хіміч.

Під час урочистостей колишній мер Коростишева, а тепер голова районної спілки УТМР Микола Чиколай подарував Анатолію Душку ікону Божої Матері «Семистрільну», яка є покровителькою мисливців.

З вітальним словом до членів товариства мисливців та рибалок звернувся почесний гість свята Володимир Литвин. Народний депутат у своєму виступі торкнувся ряду проблем, які існують у нашій державі, а відповідно й у Баранівці, в тому числі, детальніше зупинився на ситуації, яка виникла внаслідок забруднення річок Случ та Хомора. Володимир Литвин відзначив цінними подарунками голів УТМР в Баранівському, Ємільчинському, Новоград-Волинському і Пулинському районах та ветерана Другої світової війни, члена Баранівської районної організації товариства мисливців та рибалок Петра Суса.

Міський голова Анатолій Душко, користуючись нагодою, в день пам’яті рівноапостольного князя Володимира та в знак подяки за вагомий внесок у розвиток міста вручив Володимиру Михайловичу сервіз «Бутон», виготовлений тепер уже на колишньому Баранівському фарфоровому заводі.

Родзинкою свята став виступ найстаршого члена УТМР у Житомирській області, майже ровесника спілки, 93-річного Кирила Семенова. Він привітав колег, розповів про те, що вперше пішов на полювання у 13 років і досі є активним мисливцем та рибалкою й робить усе задля примноження природних багатств.

Зворушливі концертні номери в подарунок УТМРівцям підготували: Марія Маркіна, Юлія Ейсмонт, Володимир Савчук, Валерій Ляхович, Юлія Вовк та вихованці міського Будинку дитячої творчості.

Нині обласне товариство мисливців та рибалок нараховує понад 8 тисяч членів, у його користуванні перебуває 6 водойм, загальною площею 3,2 га, один мільйон сорок три тисячі гектарів мисливських угідь, які охороняються єгерською службою, а це 170 працівників.

За свою 95-річну історію товариство на ділі довело свою життєздатність і право бути в перших рядах охоронців природи. Така славна дата зобов’язує мисливців та рибалок бути вірними своєму покликанню, творчою і напруженою працею примножувати тваринний світ і передавати природні багатства прийдешнім поколінням.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/__news2016/1327



 

Друк E-mail