Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Зрізали небезпечну тополю

Неодноразово до Баранівської міської ради зверталися мешканці Заріччя щодо зрізання небезпечної тополі, вік якої сягає більше 100 років. У дерево, яке піднімалося в висоту приблизно на 40 метрів над Случчю, під час грози постійно цілилась блискавка і саме під ним від дощу завжди намагалися сховатись люди.

Зрізати дерево діаметром до 2 метрів - завдання не з простих. Довго ми чекали на ліктьову автовежу і саме у свято Петра і Павла керівництво РЕМу надало її. Роботи проводили два дні. 12 липня зрізали верхівку та гілки. На другий день зранку працівники відділу житлово-комунального господарства та благоустрою міської ради порізали всі гілки, перевезли їх у фізкультурно-оздоровчий комплекс і підготували місце для виконання головного етапу ліквідації дерева.

Розпочали о 13:00. ДП «Баранівське ЛМГ» надало двох професійних вальників лісу, які вміло виконували свою роботу. Робітники на дереві закріпили трос і натягли його за допомогою трактора МТЗ-82 для того, щоб звалити тополю в напрямку, де вона не заподіє шкоди при падінні. По черзі виходили з ладу цепи, бо у деревині було надзвичайно багато цвяхів, а може й осколків, куль – всього того, що дала історія цьому дереву. Більше години тривала кропітка робота і стовбур стояв до останнього, але дуже повільно й сплановано професіонали поклали його.

Баранівська міська рада висловлює щиру подяку директору ДП «Баранівське ЛМГ» Анатолію Остудімову, головному лісничому Віктору Мірошниченку, директору Баранівського РЕМу ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» Вячеславу Пугачу, робітникам вищезазначених підприємств, депутатам міської ради Олексію Ільчуку, Василю Присяжнюку, Миколі Осіпчуку за допомогу.

Дякуємо і працівникам відділу житлово-комунального господарства та благоустрою міської ради за щоденну кропітку працю й за особливе старання при зрізанні тополі, а отриманий досвід допоможе у їхній подальшій роботі.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/__news2016/1303

Друк E-mail