Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Пишаюсь можливістю працювати з міським головою

З 2011 року я працюю з міським головою Анатолієм Олександровичем Душком  в Баранівській міській раді спочатку на посаді спеціаліста з юридичних питань, а з 12.11.2015 року – заступника міського голови – керуючого справами виконкому. Саме завдяки цьому керівнику працівники міської ради, які мали бажання працювати, щодня удосконалювали свої знання та фаховість. Анатолій Олександрович не боїться труднощів, він чітко та прямо йде до мети – покращити добробут населення, при цьому навчається сам та зобов’язує навчатися своїх підлеглих.

У 2016 році наші працівники відвідали ряд навчальних семінарів за напрямком своїх посадових обов’язків. Починаючи з березня цього року я особисто відвідала практикум Асоціації міст України в м. Києві, який проводився в приміщенні Верховної Ради України, семінар для молодих лідерів в м. Вінниця, що проводився Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи, де отримала відповідні свідоцтва про проходження навчання. За результатами останнього семінару та додаткового конкурсного відбору я отримала можливість взяти участь у роботі Всесвітнього Форуму демократії 2016, який проходив у Раді Європи в м. Страсбург (Франція).

Перебування в м. Страсбурзі, а також нагода відвідати маленьке німецьке містечко Каппельродек значно розширили мій світогляд. Я отримала нові знання та бачення застосування різних важелів для розвитку демократії на місцях під час проведення засідання Форуму та лабораторій. Я знаю як використовують закордоном освіту для покращення демократії, та про їхній тісний взаємозв’язок.

В Раді Європи на засіданнях Форуму основна увага приділялась таким питанням: як краще виховувати громадян - активних членів суспільства; яка роль різних суб’єктів освіти (вчителів, учнів, сімей, громадських організацій, органів місцевого самоврядування та влади, а також засобів масової інформації); чи існують альтернативні форми навчання та практики демократії в навчальних закладах і як аналізувати їх. Під час лабораторій були представлені ряд ініціатив з різних країн світу щодо реалізації демократії на місцях. Ми, як учасники форуму, голосували під час відкритого засідання за подані демократичні ініціативи. У результаті перемогу здобула німецька делегація, яка презентувала свій реалізований проект « Біженці – можливості без кордонів». Вони отримали щорічну премію Ради Європи Всесвітнього форуму.

Дуже цікавою та повчальною була зустріч з мером німецького міста Каппельродек. Я дізналась, що в Німеччині законодавство зобов’язує громадян прибирати навколо свого господарства. Функції вивозу сміття належать до обласного муніципалітету, кожна сім’я сплачує 120 євро за збір, вивіз та за його переробку. Сортоване сміття відвозять на сміттєпереробний завод, який знаходиться за 10 км від міста. Сміттєзвалища взагалі відсутні. В Каппельродек немає жодної бездомної тварини. Кожен господар, який має домашню тварину несе велику відповідальність за її належне утримання. В цьому місті на 6 тис. населення обирається 18 депутатів терміном на 5 років.

Цікаві особливості:

- депутати на засідання збираються у вільний від роботи час три рази на місяць;

- мер міста обирається на 8 років і на цей же період розробляється стратегія розвитку громади;

- бюджет міста складає 15 мільйонів євро в рік; заробітна плата жителів міста - від 35 до 50 тис. євро на рік.

Наша українська делегація просто засипала питаннями представників німецького містечка. Вони були вражені нашою активністю і скористалися можливістю запитати про ситуацію на сході України. Ми розповіли, що це не конфлікт як висвітлюють російські ЗМІ, що в зоні АТО через агресію Росії загинуло багато українських солдат, що український народ прагне миру. 

Не менш корисними були зустрічі з Дмитром Кулебою, Послом, постійним представником України в Раді Європи та Тарасом Вавринчуком, старшим юристом Секретаріату Європейського суду з прав людини.

Насправді про поїздку до Страсбурга можна написати цілу розповідь, на що бракує часу через навантаження на роботі, але можливо згодом я це зроблю. А зараз хочу підкреслити велике значення того, хто буде керувати Баранівською міською об’єднаною територіальною громадою. Вважаю, що це має бути керівник, який прагне розвитку в усіх сферах життєдіяльності громади, має позитивний досвід, свою сильну команду, для якого справедливість, честь та совість є визначальними, що стане запорукою подолання усіх тих проблем, які стануть на шляху створення економічно та соціально успішної громади. Особисто я не хвилини не вагаюсь перед вибором за кого віддати свій голос, і впевнена, що кожен громадянин майбутньої Баранівської міської об’єднаної територіальної громади розуміє - майбутнє в наших руках, і саме тому ми маємо дуже виважено обдумати за кого потрібно віддати свій голос, щоб не було соромно перед нашими дітьми!

 Оксана Загорська, заступник міського голови-керуючий справами виконкому

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/__news2016/1492






 

Друк E-mail