Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Благоустрій прилеглих територій – справа власників та користувачів земельних ділянок

Баранівська міська рада інформує, що на підставі Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Правил благоустрою м. Баранівки, які  затверджені  рішенням  11  сесії 6-го скликання Баранівської міської ради від 28.10.2011 року №496, зокрема п.п. 4.4, 4.9, 4.12, 4.18 ,7.1, 14.2 Правил керівники установ, організацій, підприємств торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування, суб’єкти підприємницької  діяльності зобов'язані

забезпечити  благоустрій та утримання в належному стані прилеглих до земельних ділянок або  об’єктів благоустрою  територій, наданих їм на праві власності чи користування, в довжину - в межах їх ділянок  і  на  ширину тротуару  до  проїжджої  частини  вулиці, регулярно проводити роботи по прибиранню  снігу, знищенню карантинних рослин і бур’янів, утримувати в належному вигляді споруди або приміщення: проводити ремонт, фарбування фасаду приміщень, а також в разі його пошкодження або неохайного вигляду, проводити роботи щодо відновлення та приведення до належного вигляду.  

Пункт 4.18. Правил передбачає, що прибирання снігу підприємствами, установами, організаціями, суб’єктами  підприємницької  діяльності і громадянами, які є користувачами земельних ділянок, повинно розпочинатися негайно з початку випаду опадів у вигляді снігу і з метою уникнення накату продовжуватися до його закінчення.

Забороняється захаращування проїздів і проходів, укладення снігу й льоду на газони з насадженнями.

У п.4.19. зазначено, що очистка дахів від снігу і видалення наростів на карнизах, дахах і водостічних трубах повинні проводитися систематично силами і засобами власників і орендарів будинків і споруд, балансоутримувачів з обов'язковим додержанням запобіжних заходів з метою уникнення нещасних випадків з пішоходами і пошкоджень повітряних мереж, світильників і зелених насаджень. У разі необхідності скинутий з дахів сніг повинен бути зібраний.

Приватні підприємці, керівники і власники підприємств торгівлі і громадського харчування, сфери послуг зобов'язані забезпечити своєчасне прибирання, збір сміття та снігу, вивезення сміття, не допускати їх накопичення - згідно п.14.2.

За порушення цих Правил (п. 17.1.) винні особи несуть відповідальність, встановлену Кодексом України про адміністративні правопорушення, Законом України «Про благоустрій населених пунктів», Цивільним кодексом України, іншими нормативно-правовими актами.

ПРИМІТКА :  (прилегла територія – це територія тротуару чи земельної зони вздовж огорожі до проїжджої частини вулиці (при наявності cправа чи зліва), або територія навколо об’єкта нерухомості (торгової  точки , установи, організації , адмінбудівлі)  в разі відсутності проїжджої частини на відстані 15 метрів, а також кювети перед земельною ділянкою та позаду)

Друк E-mail