Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Пристрасті довкола поста ДАІ

Реформа міліції призвела до ліквідації Державної автомобільної інспекції, на балансі якої перебував пост ДАІ, розташований на перехресті автошляхів Новоград-Волинський – Старокостянтинів та Висока Піч - Дубрівка.  Часійшов, а приміщення дедалі більше зазнавало корозійних руйнувань.

Баранівський міський голова Анатолій Душко неодноразово звертався до обласної державтоінспекції з тим, щоб цей пост відремонтували або демонтували. Та, схоже на те, що будівля не надто когось цікавила. Тепер вона є власністю Фонду державного майна України.

Напевно, кожному, хто зустрічає на в’їзді в Баранівку  це обдерте приміщення, не дуже приємно дивитись на нього. Тому Баранівська міська рада прийняла рішення провести косметичний ремонт фасаду приміщення та, нарешті, замалювати нецензурні вислови на його стінах.

Приватні підприємці міста благодійно надали всі необхідні матеріали для здійснення ремонту (фарбу, пензлі та ін.). Ремонт був проведений силами працівників, які направлені на громадські роботи до міської ради.

Після завершення ремонтних робіт до міського голови звернулися представники творчої спілки «Розмай» за погодженням намалювати на стінах посту ДАІ біблійні сюжети.

Міський голова Анатолій Душко повідомив, що він не погоджує такі питання і звернувся до начальника поліції від імені художників та отримав згоду. На початку планували намалювати хресну ходу, але, зрештою, митці написали образ Спасителя та напис українською мовою: «Люби ближнього свого, як самого себе».

Члени районної організації Радикальної партії Олега Ляшка ініціювали заходи із зафарбовування Образа, що  невдовзі й зробили.

15 серпня 2016 року з листом звернулись до міської ради представники Радикальної партії 0лега Ляшка - О. В. Ковальський, М.В. Ковальчук,  Т.Б. Сус з проханням надати дозвіл на встановлення на посту ДАІ флагштоків з прапорами. Це звернення було передано на розгляд виконкому. 22 серпня 2016 року виконком міської ради розглянув лист та прийняв рішення відмовити у зв`язку з тим, що власником приміщення є Фонд державного майна України, відповідно і звертатися за дозволом необхідно до них.

Але, напевно, дехто думає інакше, бо незважаючи на відмову виконкому, на посту ДАІ з’явилися Державний та козацький прапори.

Прикро, що й досі немає закону «Про Державний Прапор» (за нього проголосували лише в першому читанні), який би регламентував порядок і місце встановлення Державного Прапора та відповідальність за недотримання Закону.

Прикро ще й те, що українське суспільство надзвичайно розірване політичними поглядами, вірою, але неприпустимими є будь-які кроки у напрямку посилення суспільної кризи.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/__news2016/1362

Друк E-mail