Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Енергозбереження – вимога сьогодення

13 та 14 червня 2016 року Баранівський міський голова Анатолій Душко прийняв участь у X міжнародній конференції Асоціації «Енергоефективні міста України» на тему “Угода мерів: нові горизонти та можливості”. Усього у заході взяло участь близько 250 учасників.

Серед запрошених гостей - представники органів центральної виконавчої влади,  дипломатичних місій, донорських структур та міжнародних організацій, громадських організацій, українських міст - підписантів Угоди мерів, членів Асоціації «Енергоефективні міста України», а також практикуючі експерти і консультанти.

Баранівська міська рада ще 10 липня 2015 року прийняла рішення приєднатися до Європейської ініціативи «Угода мерів», але з незрозумілих причин підписання угоди не відбулося. Участь у конференції та розмова Баранівського міського голови Анатолія Душка віч-на-віч з президентом Асоціації Володимиром Гараздом та виконавчим директором Асоціації Андрієм Кирчівом пришвидшила терміни підписання «Угоди мерів» та набуття членства в Асоціації «Енергоефективні міста України».

Бюджет Асоціації та її можливості вражають. Міста-підписанти Асоціації є успішними в залученні різноманітних позабюджетних коштів, кредитних та грантових ресурсів, вони реалізовують інноваційні практики приватно-публічного партнерства щодо втілення енергоефективних проектів. Джерел для фінансування міських ініціатив з кожним роком стає все більше. Очевидно, що в Україні потрібно міняти філософію щодо генерації енергії, її використання та збереження.   

Найближчим часом Баранівська міська рада розпочне виготовляти план сталого енергетичного розвитку міста та обов’язково включить до нього багатоповерховi будинки.

Свiтовими принципами сьогоднi є не просто збереження енергії, її економне використання та збереження, а й суттєве зменшення викидів СО2, забруднювачів, що спричиняють глобальне потепління. До прикладу, у Швеції постійно зростає ВВП, але при цьому зменшується використання енергії та викидів в атмосферу, а Німеччина до 2020 року відмовилася від використання атомної енергії. Світ стає прагматичнішим, розумнішим. Настав час переймати досвід передових країн в частині енергозбереження, змінювати світ навколо нас і робити його безпечнішим. 

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/__news2016/1247

 


Друк E-mail