Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Засідання регіональної платформи на тему: «Про необхідність прийняття змін до Конституції України щодо децентралізаційної реформи»

8 червня 2016 року в м. Житомирі відбулось перше засідання регіональної платформи з вироблення політики у сфері місцевого самоврядування в рамках проекту «ПУЛЬС» на тему:  «Про необхідність прийняття змін до Конституції України  щодо децентралізаційної реформи».

На заході були присутні народні депутати Борислав Розенблат, Павло Дзюблик, Вадим Кривенко та Ірина Суслова, заступник голови Житомирської ОДА Ігор Гундич.

Із вступним словом до присутніх звернувся голова Житомирського регіонального відділення Асоціації міст України Сергій Сухомлин.

Під час роботи були підняті наступні питання:
-    обговорення змін до Конституції України в частині децентралізації, першочергових Законопроектів та нормативно-правових документів, які необхідно прийняти для забезпечення повноцінної діяльності органів місцевого самоврядування;
-    здобутки, проблеми та перспективи децентралізації;
-    переваги бюджетної децентралізації.

Обговорюючи проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування районних рад, співавтор даного законопроекту Павло Дзюблик зазначив, що цей документ потребує доопрацювання, тому що немає конституційних підстав для припинення повноважень депутатів відповідних рад.

Активну дискусіювикликало підняте питання щодо фінансової децентралізації. Баранівський міський голова Анатолій Душко розповів про проблеми фінансування дошкільних та позашкільних закладів. Також Анатолій Олександрович звернувся до депутатів із проханням підтримати Законопроект № 4177, зареєстрований у ВР 03.03.2016р. "Про внесення змін до пункту 20 Прикінцевих та перехідних положень Бюджетного кодексу України щодо фінансування закладів соціально-культурної сфери в селах, селищах, містах районного значення".

Секретар Коростенської міської ради Володимир Вигівський ініціював лобіювання перегляду скасування пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту – проект Закону про внесення змін до Закону України «Про регульовання містобудівної діяльності».

Усі учасники засідання взяли активну участь у роботі регіональної платформи. Присутні депутати запевнили, що депутатське об’єднання «За Житомирщину» готове до такого формату співпраці з місцевим самоврядуванням.

Захід проводився в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/__news2016/1233

Друк E-mail