7 червня 2016 року у м. Баранівка похоронили медсестру, яка загинула, рятуючи життя людей

Опубліковано у Архів новин

Як повідомляє управління ДСНС України в Житомирській області, Людмила Кравчук, 1966 року народження, родом із Баранівки.

Пропрацювала 25 років у лікарнях Житомира, Коростишева та Баранівки. Після виходу на пенсію закінчила курси дієтолога, масажистки, працювала в санаторії у Кам’янці-Подільському.  Пізніше влаштувалася на роботу у будинок престарілих у Київській області, де її цінували як фахівця, добру і чуйну людину.

Саме там трагічно обірвалося життя Людмили Іванівни. Вночі 29 травня 2016 року в селі Літочки Броварського району Київської області сталася пожежа у двоповерховому приватному будинку, в якому приватний підприємець організував тимчасове проживання та  догляд за людьми похилого віку (це був своєрідний дім-пансіонат родинного типу для літніх людей).

В будинку перебувало 35 осіб, серед яких дві жінки обслуговуючого персоналу. На місці пожежі загинуло 16 літніх людей та  одна працівниця, 18 людей врятовані. Із них 5-теро з опіками різних ступенів важкості були госпіталізовані до лікарні. Тієї  жахливої ночі ціною власного життя рятувала людей і медсестра Людмила Кравчук.

Пожежа виникла на першому поверсі, і дим миттєво поширився на другий поверх. Очевидці розповідають, що Людмила Кравчук, теж була на першому поверсі. Відчувши дим, першою прокинулася, забила тривогу, зателефонувала тим, хто спав на другому поверсі. Усіх, кого вона змогла, розбудила, до останнього намагалася врятувати людей, витягуючи їх із задимлених кімнат. Однак сама загинула в дальній кімнаті.

Так згадує про героїчний подвиг Людмили її колега нянечка Тетяна: «Люда выкатила к нам старика-колясочника, мы перехватили его и стали выносить из дома, а она рванулась за следующим, вглубь коридора. Оглянувшись, я увидела, что она побежала за очень тяжелой лежачей больной. Не успев ее спасти, погибла, задохнувшись угарным газом» ( Із газети «2000».)

Це була чудова людина, сестра милосердя в повному сенсі цього слова, глибоко віруюча людина. У неї не було сім’ї, дітей і всю свою любовь та турботу вона віддавала стареньким і нужденним. Їх і не залишила в біді. 27 вересня Людмилі Іванівні Кравчук виповнилося б 50 .

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/__news2016/1230

Посилання на інформацію:
http://obozrevatel.com/crime/34926-pozhar-v-dome-prestarelyih-pod-kievom-podrobnosti-hronologiya-tragedii.htm
http://www.2000.ua/v-nomere/forum/puls/tragedija-v-letochkaha4-3_1464859489.htm


Друк