Відбувся урочистий мітинг до Дня Перемоги

Опубліковано у Архів новин

9 травня… Як на замовлення - сонячний ясний ранок. Все місто очікує на появу орденоносців-переможців. А їхні ряди - доволі скупі. Бо з кожним роком все більше втрачаємо людей, котрі були свідками і учасниками подій Другої світової війни.

І ось урочиста колона, очолювана прапороносцями, барабанщиками, оркестром школи мистецтв та школярами, наближається до площі Волі. Прапор України несе учасник бойових дій в Афганістані Володимир Вітюк, його супроводжують учасники бойових дій АТО Олександр Остапчук і Олексій Сірук. Знамено Перемоги - в руках учасника бойових дій в Афганістані Василя Ковальчука, його супроводжують теж учасники бойових дій в Афганістані Микола Ковтонюк і Олексій Камін-ський.

Ведучий В'ячеслав Шляхтенко запрошує до урочистої президії місь-кого  голову  Анатолія Душка, голову райдержадміністрації  Миколу Вельчинського,  голову районної ради  Сергія  М'ялківського, голову районної організації ветеранів Івана Цимбалюка, голову районної органі-зації «Обласна спілка учасників та ветеранів АТО «Схід» у м.Баранів-ка та Баранівському районі», учасника бойових дій Віталія Сігнаєвського, військового комісара Баранівського РВК Олександра Безродного, депутата Житомирської обласної ради Наталію Кокітко, благочинного Баранівського церковного округу о.Романа, настоятеля Баранівської парафії римо-католицької церкви о.Милослава.
Запрошені звертаються до громади з промовами. Насамперед слова вітань адресують ветеранам Другої світової та усім, хто був свідком тих подій і знає про війну не з розпо-відей.

Першим вітання ветеранам висловив міський голова Анатолій Душко, повідомивши, що у нашому місті проживає 18 учасників тієї війни, із яких наймолодший - 86-річного віку, а найстарша учасниця - Ніна Федорівна Мігова - 99-літня. Відзначив міський голова і те, що Україна приєдналася до європейських країн, відзначаючи 8 травня День пам'яті та примирення. А 9 травня політичні сили нашого району вирішили відзначати День Перемоги.
Голова    райдержадміністрації Микола Вельчинський нагадав, що 8740 жителів району зі зброєю в руках відстоювали свободу і незалежність Батьківщини у тій війні. На сьогодні ж у нашому районі проживає 90 ветеранів Другої світової війни. Троє із них воювали на фронтах німецької-радянської війни від її початку  і до кінця, протягом 1941-45 рр. Це Ніна Федорівна Мігова з Баранівки, Петро Лаврентійович Пономаренко з Полянки та Микола Кузьмович Кучерук з Першотравенська.

Виступаючі наголошували й на тому, що минуло багато десятиліть, але смертельний подих війни знову прийшов на нашу землю. Адже Схід країни став ареною бойових дій, де гинуть українці.  І  головне завдання сьогодення - це відновлення миру та незалежності нашої держави. Тож дякували військовослужбовцям, волонтерам,  усім  небайдужим, хто став на захист миру і суверенітету України. Голова райдержадмініст-рації та райвійськком вручили нагороду - медаль «Захиснику Вітчизни» -учаснику бойових дій в АТО Василю Михайловичу Хохлюку, та таку ж нагороду передали Володимиру Івановичу Сусу, який нині перебуває на контрактній службі.

Полум'яний віночок привітань зі святом Перемоги линув із вуст маленьких вихованців дитячого садочка «Сонечко». З їхніх рук у небо злетіли різнокольорові кульки із символом пам'яті про полеглих у Другій світовій війні - червоним маком… Від імені юного покоління вітання ветеранам висловила учениця Бара-нівської ЗОШ №2 І-ІІІ ст. ім. О.Сябрук Аліна Зубар. А пісенні вітання надсилали присутнім Валентина Огійчук та Валерій Ляхович і тріо «Козаки-козаченьки» у складі В'ячеслава Шляхтенка, В'ячеслава Рудяшкіна та Вадима Райковського.

На завершення мітингу присутні поклали квіти до пам'ятників загиблим героям. 

Оксана Задорожна

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/__news2016/1154

Друк