Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Економічна диверсія

Хіба що зовсім байдужа людина не знає скільки вкладає в КП «Баранівка міськводоканал» громада в особі Баранівської міської ради.

У сотий раз підкреслюю, що з 2010 по 2015 рік на поповнення статутного фонду комунального підприємства надано 2.5 млн. грн., адже основні види його діяльності (водопостачання та водовідведення) є збитковими. Така підтримка дає можливість вчасно сплатити заробітну плату та податки. Хоча підприємство і має невеликий «хвостик», але це не 5 млн. боргів, які постійно зростають, як, наприклад, в Овручі та Полонному. Тільки той, хто працював у реальному секторі економіки знає справжню ціну досить непоганого стану комунального господарства нашого міста.

З перших днів роботи на посаді міського голови я десятки разів наражав себе на небезпеку, на погіршення відносин з людьми, яких ловили на розкраданні піску, родючого шару грунту, на підриві економіки КП «Баранівка міськводоканал». У місті траплялися непоодинокі випадки, коли асенізаційні машини, що не перебувають у власності комунального підприємства, викачували нечистоти у населення, підприємців, заробляли грошенята, а потім зливали відходи в наш каналізаційний колектор, а іноді й обабіч доріг.

Але ж усьому є своя ціна. Усі ми повинні розуміти, що для того, щоб очистити нечистоти потрібно вкласти гроші, працю, час. Лише тоді ми матимемо на виході чисту воду, яка йде до Новоград-Волинського.

Здавалося, що останнім часом була повна гармонія та порозуміння з власниками асенізаційних машин. Але 23 березня на мене чекав неприємний сюрприз. У справах я проїжджав поряд із місцем, де здійснювалася чергова диверсія проти комунальної сфери міста. Я не називатиму прізвищ водія та власника спецмашини з надією на те, що цей випадок буде останнім, адже відбулася серйозна розмова з замовниками та виконавцями.  Ця стаття – це моє попередження. Надалі наступатиме відповідальність.

Ніколи не відбудеться Українська держава, якщо будемо ходити в китайському одязі, купувати російські товари замість того, щоб розвивати промисловість та сільське господарство у себе, надавати робочі місця нашим громадянам. Не вийде ніколи із збитковості комунальне підприємство громади, якщо ми всі разом не будемо його підтримувати.

Я з таким болем у серці про це пишу, бо знаю, що в цьому році потрібно негайно збудувати резервну свердловину, далі - водонапірну башту та збільшити потужність станції знезалізнення води з метою покращення якості води в мережі міста. Тож давайте об’єднаємо зусилля в тому, щоб зміцнити разом економіку підприємства.

Шановні мешканці міста, керівники установ, організацій замовляйте екскаватори, асенізаційні машини, іншу техніку  та послуги в нашому КП «Баранівка міськводоканал». Коли воно розбагатіє, то ви побачите це у вигляді чистої води, розширення мережі водопостачання та водовідведення і , дай Боже, в дешевших тарифах.

З повагою, міський голова Анатолій Душко  

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://mrada-baranivka.gov.ua/images/__news2016/1040

 

Друк E-mail