Офіційний сайт Баранівської міської об'єднаної територіальної громади знаходиться за адресою http://www.otg.mrada-baranivka.gov.ua

 

 

 

Війська територіальної оборони

З початком агресії  РФ та ведення «гібридної війни» на Українських землях МОУ та Генеральний штаб  почали відроджувати та виводити на новий рівень територіальну оборону на Україні.  При Баранівському районному військкоматі  створені рота охорони РВК , а головне – загін оборони нашого рідного Баранівського району.

Для багатьох з тих, хто це прочитає, слова "територіальна оборона" не означають нічого. Тому розповім, для чого потрібна територіальна оборона особисто кожному жителю району.

Зокрема, це необхідно для того, щоб була електрика і ніхто не зруйнував сусідню електростанцію, або високовольтну лінію електропередачі, щоб з крану текла відносно чиста вода і працювали водоочисні споруди, щоб наші родини були захищені від кримінальних елементів, які втекли з зони бойових дій туди, де ще не має боїв, щоб працювали школи та садочки, де навчаються наші діти та було багато інших благ, які ми маємо сьогодні.

Завданням загону територіальної оборони є:
-    підтримання безпеки та правопорядку у нашому районі;
-    охорона органів державної влади, місцевого самоврядування, важливих об’єктів та комунікацій;
-    розгортання та несення служби на блокпостах;
-    боротьба з диверсійно-розвідувальними силами противника, антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями та мародерами;
-    організація руху опору та (або) партизанських загонів – у разі захоплення противником території відповідальності;
-    ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру в мирний час.

Головною особливістю загону оборони є те, що він залучається до виконання заходів територіальної оборони виключно в межах адміністративно територіальної одиниці, тобто там, де він створений (в межах Баранівського району). Майте на увазі те, що якщо вас мобілізують до лав Збройних сил України, то місце проходження служби буде віддалене від дому та сім’ї і захистити саме своїх рідних ви не зможете.

Тому Баранівський районний військовий комісаріат проводить комплектування загону територіальної оборони та організовує тренування з територіальної оборони. Захищати свої міста і селища набагато легше із завчасно обладнаного за всіма правилами опорного пункту навченими бійцями територіальної оборони, але для цього потрібно багато спільно тренуватися.

Пропоную чоловічому населенню Баранівського району звернутися до Баранівського РВК для участі в даних тренуваннях, щоб бути готовим стати на захист свого рідного дому, своїх дітей та близьких.

Країну потрібно захищати. Ніхто крім нас її не захистить.

Військовий комісар
Баранівського РВК
підполковник О.Л. Безродний

Друк E-mail